Λαβύρινθος

3

Αφηγήσεις που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή και αναμνήσεις οι οποίες προσγειώνονται στο σήμερα με συγκινητικό τρόπο, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική αθηναϊκή ανθρωπογεωγραφία. | Powered by Uber.

Λαβύρινθος

Σκηνοθέτης ο οποίος αναδεικνύει την Αθήνα σε συμπρωταγωνίστρια των ταινιών του ("Αντίο Βερολίνο", "Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο", "2000 + 1 Στιγμές"), ο Δημήτρης Αθανίτης ρίχνει ακόμα μία λοξή ματιά στην αγαπημένη του πόλη, ανακαλύπτοντας έναν άγνωστο και αόρατο κόσμο κρυμμένο στα σπλάχνα της. Με οδηγό τον ηθοποιό Κώστα Καζανά, ο φακός του Αθανίτη περιπλανιέται στις εμπορικές στοές του κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας. Συναντά μαγαζιά με επαγγελματικά μυστικά μιας άλλης εποχής (από καπελάδικα και ρολογάδικα μέχρι εκδοτικούς οίκους και κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών), συζητά με μερακλήδες μαστόρους και μαθαίνει τις συναρπαστικές ιστορίες τους. Το σχόλιο off εξιδανικεύει, αλλά οι συγκινητικές αφηγήσεις οι οποίες προσγειώνονται στο σήμερα αναδεικνύουν πολύπλευρα μια παράλληλη, ταιριαστά ασπρόμαυρη αστική πραγματικότητα και μια εναλλακτική αθηναϊκή ανθρωπογεωγραφία.

Α/Μ. Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 75΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Λαβύρινθος

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2019
  • Διάρκεια: 75 '
  • Δημήτρης Αθανίτης

Οι στοές της Αθήνας και τα εμπορικά καταστήματά τους. Οι ιδιοκτήτες τους και οι ιστορίες τους. Μια αόρατη πόλη κρυμμένη στα σπλάχνα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι 10 καλύτεροι ρόλοι του Τζόνι Ντεπ

Με αφορμή τα γενέθλια του κορυφαίου ηθοποιού Τζόνι Ντεπ, ξεχωρίζουμε 10 ρόλους που σημάδεψαν την πορεία του και άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
09/06/2026

Victorian Psycho: Mια νέα σκοτεινή ιστορία τρόμου έρχεται στις αίθουσες

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Ζάκαρι Γουάιγκον έρχεται το φθινόπωρο στους κινηματογράφους, με πρωταγωνιστές τη Μάικα Μονρό, τον Τζέισον Άιζακς, τη Ρουθ Γουίλσον και την Τομασίν Μακένζι.

Τι θα δούμε στο 3ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Νέων Δημιουργών "Στιγμές Αλήθειας" με ελεύθερη είσοδο;

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Νέων Δημιουργών "Στιγμές Αλήθειας" που πραγματοποιείται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 8-11 Ιουνίου.

Όσα αξίζουν στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου "Θόδωρος Αγγελόπουλος"

Με φετινό θέμα το "Φωτίζοντας τον Διάλογο", το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αιγίου περιλαμβάνει εκθέσεις, masterclasses, ειδικές προβολές, ημερίδες και εργαστήρια για παιδιά. Διαβάστε αναλυτικά!

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Νέος Σπίλμπέργκ, παλιός Κιούμπρικ, ο Ξένος του Καμύ κι όλα όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα (11-17/06).

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 11/06

Νέος Σπίλμπέργκ, παλιός Κιούμπρικ, ο Ξένος του Καμύ κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (11-17/06)

Ένα εμβληματικό ντοκιμαντέρ στον θερινό κινηματογραφικό εθισμό της πόλης

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.