Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

2

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό δράμα που προσπαθεί να εξερευνήσει τον εφηβικό ψυχισμό απεμπολώντας την ενήλικη επίκριση. Το φιλμ στην αρχή μπορεί να έχει μια φωτογραφική αυθεντικότητα, στη συνέχεια όμως παραδίδεται στη μελοδραματική ευκολία και τις σεναριακές διογκώσεις.

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

Ο Λαέρτης, ένας δεξιοτέχνης βιολιστής που ζει στο Σάο Πάολο, αναγκάζεται να διδάξει μουσική στο σχολείο μιας φαβέλας. Η όλη διαδικασία αλλάζει τόσο τη δική του ζωή, όσο και αυτές των μαθητών του, σε ένα ακόμη εκπαιδευτικό δράμα που προσπαθεί να εξερευνήσει τον εφηβικό ψυχισμό απεμπολώντας την ενήλικη επίκριση. Το φιλμ στην αρχή μπορεί να έχει μια φωτογραφική αυθεντικότητα, στη συνέχεια όμως παραδίδεται στη μελοδραματική ευκολία και τις σεναριακές διογκώσεις.

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί - εικόνα 1

Ο Λαέρτης είναι ένας δεξιοτέχνης βιολιστής που ζει στο Σάο Πάολο­, αλλά αδυνατεί να μπει στη φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης. Έχοντας οικονομικά προβλήματα, αναγκάζεται να διδάξει μουσική στο σχολείο μιας φαβέλας. Εκεί προσπαθεί να βάλει τάξη στη μαθησιακή ζούγκλα που συναντά, οπότε φτάνει αρκετές φορές στα όριά του. Η όλη διαδικασία αλλάζει τόσο τη δική του ζωή όσο και των μαθητών του, σε άλλο ένα εκπαιδευτικό δράμα που προσπαθεί να εξερευνήσει τον εφηβικό ψυχισμό απεμπολώντας την ενήλικη επίκριση (κορυφαίο στην ίδια θεματική παραμένει το «Ανάμεσα στους Τοίχους»).

Το ταξίδι στις φτωχογειτονιές του Σάο Πάολο έχει μια φωτογραφική αυθεντικότητα και τα ερμηνευτικά ημιτόνια του Λάζαρο Ράμος λειτουργούν αρκετές φορές υποδειγματικά. Όσο όμως περνάει η ώρα στις φαβέλες η ιστορία αρχίζει να παραδίδεται στη μελοδραματική ευκολία και στις σεναριακές διογκώσεις (χαρακτηριστική η υποπλοκή με τον αρχιμαφιόζο). Με τις σκηνές δράσης να υστερούν σε επίπεδο παραγωγής και σκηνοθετικής καθοδήγησης, το βραζιλιάνικο φιλμ θα ήταν σοφότερο να είχε επιλέξει το δρόμο της κινηματογραφικής οικονομίας.

Γαλλία 2015, Βραζιλία. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: DANAOS FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

Tudo Que Aprendemos Juntos
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 102 '
  • Σέρτζιο Μασάντο

Ο Λαέρτης είναι ένας δεξιοτέχνης βιολιστής που ζει στο Σάο Πάολο, αλλά αδυνατεί να μπει στη φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης. Έχοντας οικονομικά προβλήματα θα αναγκαστεί να διδάξει μουσική στο σχολείο μιας φαβέλας. Εκεί θα προσπαθήσει να βάλει μια τάξη στη μαθησιακή ζούγκλα που θα συναντήσει, φτάνοντας αρκετές φορές στα όριά του. Η όλη διαδικασία αλλάζει τόσο τη δική του ζωή, όσο και αυτές των μαθητών του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.