Αφιερώματα σε Βέντερς και Χίτσκοκ

Ο Σεπτέμβριος μπαίνει με το δεξί, αφού δύο ιστορικοί art κινηματογράφοι έχουν ετοιμάσει αφιερώματα σε σπουδαίους auteurs.

Αφιερώματα σε Βέντερς και Χίτσκοκ

Ο Σεπτέμβριος μπαίνει με το δεξί, αφού δύο ιστορικοί art κινηματογράφοι έχουν ετοιμάσει αφιερώματα σε σπουδαίους auteurs. Δυναμικό ξεκίνημα για το Άστυ, με το αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς να αποτελείται συνολικά από έξι ταινίες. Μη χάσετε, πέρα από τα γνωστά του αριστουργήματα, την πιο σπάνια «Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν το Πέναλτι» (1972).

Λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπάνω, το Βοξ της Πλατείας Εξαρχείων προτιμά το χιτσκοκικό σασπένς, με τρεις ταινίες του Άγγλου βιρτουόζου να προβάλλονται στο θερινό του κέντρου, ανάμεσά τους και ο κορυφαίος «Δεσμώτης του Ιλίγγου».

Περισσότερες πληροφορίες

Άστυ

Κοραή 4 (ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αnimation Storytelling Workshop" ή αλλιώς, τα πάντα για να φτιάξεις το τέλειο animation

Ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των επαγγελματιών του animation.

26/09/2022

Τα βραβεία του 15ου Animasyros 2022

Δείτε όλους τους νικητές του διεθνούς φεστιβάλ animation της Σύρου.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 29/9

Μια επική περιπέτεια και τέσσερις ακόμα τίτλοι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Ομάρ Ελ Ζοχάιρι κάνει την πατριαρχία "Φτερά και Πούπουλα"

Συνομιλούμε με το σκηνοθέτη του πρωτότυπου αιγυπτιακού δράματος όπου ο Μαγικός ρεαλισμός συναντά κοινωνική καταγγελία.

Ο Χρήστος Μασσαλάς, η Έλσα Λεκάκου και το θεαματικό "Broadway"

Το "α" συνάντησε το σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της εντυπωσιακής ελληνικής ταινίας, στην οποία η συνοχή ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας χορευτών – πορτοφολάδων που έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο αθηναϊκό θέατρο αρχίζει να καταρρέει εξαιτίας της άφιξης ενός νέου προσώπου.

Broadway

Αλμοδοβαρικό δράμα με αφηγηματική ευρηματικότητα και φρεσκάδα. Αν και χωρίς ολοκληρωμένες σεναριακές ιδέες, εντυπωσιάζει ως πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Φτερά και Πούπουλα

Μεγάλο Βραβείο της "Εβδομάδας Κριτικής" των Καννών για μια αθόρυβη σουρεαλιστική σάτιρα που ανατέμνει βιτριολικά την αιγυπτιακή πραγματικότητα.