Αφιέρωμα για τους Πρόσφυγες στην Ταινιοθήκη

Το πετυχημένο αφιέρωμα του περασμένου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετακομίζει στην ταράτσα της Ταινιοθήκης από τις 29/5 έως την 1/6.

Αφιέρωμα για τους Πρόσφυγες στην Ταινιοθήκη

Το απόλυτα πετυχημένο αφιέρωμα για το «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;», που πραγματοποιήθηκε στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετακομίζει στην ταράτσα της Ταινιοθήκης από τις 29/5 έως την 1/6. Θα προβληθούν εννιά συνολικά ταινίες, με το «Είμαι το Δουβλίνο» να σηκώνει την αυλαία και το «Ονειρεύομαι τη Δανία» του Μίχαελ Γκράβερσεν, το «Πλωτό Ξενοδοχείο “Ευρώπη”» του Βλαντιμίρ Τόμιτς και το ελληνικό «Ο Πιο Μακρύς Δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου να ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του αφιερώματος και λεπτομέρειες για το πώς να κερδίσετε διπλές ημερήσιες προσκλήσεις για το τετραήμερο θα βρείτε παρακάτω.

Αφιέρωμα «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;»

Ημερήσιο εισιτήριο: € 5.
Κυριακή 29
21.00 Ταινία Έναρξης: Είμαι το Δουβλίνο (Άνα Πέρσον, Αχμέντ Αμπντουλαχί, Ντέιβιντ Αρόνοβιτς, Σαρμαρκέ Μπινγιουσούφ, 2015). Παρουσία του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Αρόνοβιτς. Ακολουθεί Q&A με το κοινό. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων / 22.45 Σπουδαστικές ταινίες μικρού μήκους για το προσφυγικό: «Μέλισσες», «Ίχνη», «Μικρές Πατρίδες»
Δευτέρα 30
20.00 Ο πιο Μακρύς Δρόμος (Μαριάννα Οικονόμου, 2015). Παρουσία της σκηνοθέτιδας. Ακολουθεί Q&A με το κοινό / 21.30 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης Πρόσφυγες: εικόνες, λόγια, τεκμήρια / 23.00 Εδώ Εξορία: Ημερολόγια από Παιδιά Πρόσφυγες (Μάνι Μπενσελάχ, 2015)
Τρίτη 31
21.00 Ονειρεύομαι τη Δανία (Μίχαελ Γκράβερσεν, 2016) / 22.00 Ένα Σπίτι στον Κόσμο (Αντρέας Κεφέντ, 2015) / 23.10 Η Λαμπεντούζα τον Χειμώνα (Τζέικομπ Μπρόσμαν, 2015)
Τετάρτη 1
20.45 Όνειρο Ζωής (Μορτέζα Τζαφαρί, 2016). Παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό / 22.15 Πλωτό Ξενοδοχείο «Ευρώπη» (Βλαντιμίρ Τόμιτς, 2015) / 23.30 Κανένας Άνθρωπος Δεν Είναι Νησί (Τιμ ντε Κερσμέκερ, 2015)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.