Στο πρώτο τρέιλερ του «Assassin’s Creed» γίνεται της… Ιεράς Εξέτασης

Οι παρθενικές εικόνες από την κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού video game που σίγουρα γεννούν υποσχέσεις

Στο πρώτο τρέιλερ του «Assassin’s Creed» γίνεται της… Ιεράς Εξέτασης

Κάποιος θα σου πει γιατί να ασχοληθείς με τη μεταφορά ενός video game, αφού αυτό που πιθανότατα θα προσφέρει είναι μια προβλέψιμη action εκτόνωση; Ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι διόλου αβάσιμος… Αλλά τα πράγματα στο «Assassin’s Creed» ίσως έχουν και ένα (μικρό) κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα από όλα, την σκηνοθεσία της περιπέτειας υπογράφει ο Αυστραλός Τζάστιν Κερζέλ του «Macbeth» και του «Snowtown» που κάνει το πρώτο blockbuster εγχείρημα του - το οποίο θα «περάσει» με κάρβουνο όπως επιτάσσει το κατάμαυρο σκηνοθετικό του στιλ. Προσθέστε, επίσης, ότι τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Άνταμ Άρκαπο, δηλαδή ο άνθρωπος που εικονογράφησε τη μυθική πρώτη σεζόν του «True Detective». Βάλτε στα συν, ότι στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Μαριόν Κοτιγιάρ, δυο σταρ που έχουν αποδείξει με χίλιους κινηματογραφικούς τρόπους ότι διαθέτουν τεράστιο ερμηνευτικό εκτόπισμα. Υπάρχει, όμως, και ένα όνομα στις πρώτες θέσεις των κρέντιτς που αξίζει λίγο παραπάνω την προσοχή μας. Η Αριάν Λαμπέντ, μια από τις εμβληματικές μορφές του Greek Weird Wave («Attenberg», «Άλπεις») και σύντροφος του Γιώργου Λάνθιμου, κάνει εδώ το πρώτο μεγάλο βήμα καταξίωσης στη βαριά κινηματογραφική βιομηχανία.

Τώρα, λίγα λόγια για την υπόθεση του Assassin’s Creed (για αυτούς που δεν είναι φαν των video games). Με τη βοήθεια μιας επαναστατικής τεχνολογίας που ξεκλειδώνει τις γενετικές αναμνήσεις, ο Κάλουμ Λιντς ξαναζεί τις εμπειρίες του προγονού του Αγκιλάρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Το ταξίδι του στο χρόνο θα τον μυήσει σε μια μυστική οργάνωση (Assassins) που μάχεται τους τυραννικούς Τέμπλαρς εδώ και αιώνες.

Αρκετές λέξεις γράψαμε… Πατήστε το play τώρα για να δείτε ένα εντυπωσιακό πράγματι τρέιλερ της περιπέτειας που κυκλοφορεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.