Το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ταινιόραμα 2016»

Το event που διοργανώνει το αρτ σινεμά Άστυ γίνεται φέτος 25 ετών συγκεντρώνοντάς στο χορταστικό πρόγραμμά του συνολικά 168 ταινίες!

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ταινιόραμα 2016»

Αποτελεί αθηναϊκή παράδοση πλέον, με το που πιάσουν οι ζέστες να ξεκινά το Ταινιόραμα στο Άστυ. Ο απολαυστικός κινηματογραφικός θεσμός γίνεται φέτος εικοσιπέντε ετών, έχοντας ετοιμάσει ένα χορταστικό από κάθε άποψη κινηματογραφικό δίμηνο.

168 ταινίες θα προβληθούν συνολικά από τις από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου. Οκτώ εβδομάδες γεμάτες δημιουργίες κορυφαίων auteur, όπως οι Λουίς Μπουνιουέλ, Ντέιβιντ Λιντς, Ακίρα Κουροσάβα, Όρσον Γουέλς, Λουκίνο Βισκόντι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Αντρέι Ζουλάφσκι και πολλών ακόμη βιρτουόζων.

Επίσης, οι διοργανωτές του Ταινιοράματος, αδελφοί Στεργιάκη, έχουν ξεχωρίσει από το φετινό πρόγραμμα την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», τον «Βασιλιά για μια Νύχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε και τη «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ.

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες προβολές θα γίνουν με κόπιες 35 mm. Το ημερήσιο εισιτήριο (3 ταινίες την ημέρα) κοστίζει €7, ενώ το μειωμένο €6. Επίσης υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων διαρκείας με €45 για αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν καμία από τις 168 ταινίες....

Παρακάτω δείτε ψηφιακά το φυλλάδιο του «Ταινιόραμα 2016», το οποίο περιλαμβάνει και το ωρολόγιο πρόγραμμά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του "Τετάρτη 04:45" παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

Τα "Σαγόνια του Καρχαρία" (ξε)σκίζουν ακόμα

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το κλασικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκει ξανά το δρόμο του προς τις αίθουσες.

Η "Musa" του Νίκου Νικολόπουλου στην Ταινιοθήκη

Η "χειροποίητη" ταινία συνδυάζει μεθόδους του κλασικού κινηματογράφου με μεθόδους video art.

Οι Coldplay στα Village Cinemas σε ζωντανή αναμετάδοση

Η συναυλία θα μεταδίδεται από την Αργεντινή σε πραγματικό χρόνο, μέσω δορυφόρου.

Στην Αυλή του Σχολείου

Βραβείο κριτικών στις Κάνες για ένα αποκαλυπτικό ψυχογράφημα και μια διεισδυτική ματιά πάνω στην κοινωνική ένταξη στην καλύτερη παράδοση των αδελφών Νταρντέν.

Η Κυρία Χάρις Πάει στο Παρίσι

Ένα πνευματώδες σενάριο και μια εξαιρετική Λέσλι Μάνβιλ ζωηρεύουν μια τυποποιημένη κομεντί της παλιάς σχολής.

Τα Σαγόνια του Καρχαρία

Υποδειγματικό θρίλερ, σκηνοθετημένο με δεξιοτεχνία που κόβει την ανάσα. Πρωτοφανής εμπορική επιτυχία, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του χολιγουντιανού σινεμά.