Σινεμά μεγάλων δημιουργών στο Ζωγράφου με δωρεάν είσοδο

Ένα αφιέρωμα σε σπουδαίους auteur φέρνει στην αίθουσα του «Αλέκα» κορυφαία φιλμ στην ιστορία του σινεμά.

Σινεμά μεγάλων δημιουργών στο Ζωγράφου με δωρεάν είσοδο

Έχοντας ήδη ξεκινήσει με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα το αφιέρωμα σε σπουδαίους auteur φέρνει στο Ζωγράφου κορυφαία φιλμ στην ιστορία του σινεμά. Από την Τρίτη 8/3 έως και το Σάββατο 23/4 ο χώρος πολιτισμού «Αλέκα –Τέχνη Πόλης» (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου) γεμίζει με προβολές βραβευμένων ταινιών και συζητήσεις με Έλληνες δημιουργούς και σκηνοθέτες. Οι προβολές που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου είναι με ελεύθερη είσοδο, με τον σκηνοθέτη/κριτικό Γιάννη Καραμπίτσο να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος προβολών και να προλογίζει τις ταινίες. Στο φουαγιέ του κινηματογράφου γίνεται συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου. Αυτό το Σάββατο 19/3 προβάλλονται τα «Τα 400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό (6.00 μ.μ.) και «Το Μεροκάματο του Τρόμου» του Ανρί-Ζορζ Κλουζό (9.00 μ.μ.) με ελεύθερη είσοδο.

το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών με ελεύθερη είσοδο στο Δήμο Ζωγράφου

ΑΛΕΚΑ – ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΗΣ
3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Πλατεία Γαρδένιας, Ζωγράφου.

Σάββατο 19/3
18.00 Les Quatre Cents Coups (Τα 400 Χτυπήματα) Φρανσουά Τριφό, 1959
21.00 Le Salaire de la Peur (Το Μεροκάματο του Τρόμου) Ανρί Ζορζ Κλουζό, 1953

Σάββατο 26/3
18.00 El Sur (Ο Νότος), Víctor Erice, 1983
21.00 Pierrot Le Fou (Ο Τρελός Πιερό), Ζαν Λικ Γκοντάρ , 1965

Σάββατο 2/4
18.00 Η Μαμά Κλείνει τα 100 ,Carlos Saura ,1979
21.00 Il Deserto Rosso (H Κόκκινη Έρημος), Μικελάντζελο Άντονιόνι, 1964

Κυριακή 3/4
20.00 Ούλοι Εμείς, Εφέντη, Λεωνίδας Βαρδαρού,1998. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό.

Σάββατο 9/4
18.00 Le Roi et L’Oisseau («Ο Βασιλιάς και το Πουλί») 1980
21.00 Entre Marx y una mujer desnuda (Ανάμεσα στον Μαρξ και μια γυμνή γυναίκα),1996

Σάββατο 16/4
18.00 La Historia Oficial (Η επίσημη ιστορία) Luis Puenzo, 1985
21.00 Las 13 Rosas (Τα 13 τριαντάφυλλα), Emilio Martínez Lázaro, 2007

Σάββατο 23/4
17.00 Umberto D.-Ό,τι μου Αρνήθηκαν οι Άνθρωποι , Βιτόριο ντε Σίκα, 1952
21.00 La Grande Illusion (Η Μεγάλη Χίμαιρα), Ζαν Ρενουάρ

Η εκδήλωση Ραντεβού στο Σινεμά με τους μεγάλους δημιουργούς από το Δήμο Ζωγράφου είναι μία ευγενική παραχώρηση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (IFG), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου, της Ισπανικής Πρεσβείας, του Instituto Cervantes, του Προξενείου του Ισημερινού, της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.