
Λίγες μέρες πριν την δούμε στις ελληνικές αίθουσες, η καινούργια ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου «Suntan» κάνει μια αξιοπρόσεκτη φεστιβαλική στάση. Πρόκειται για το South by Southwest (11-19/3) που γίνεται στο Όστιν του Τέξας, μια πολυσυλλεκτική πολιτιστική γιορτή που έχει ένα δυνατό κινηματογραφικό πρόγραμμα (οι περισσότεροι το θεωρούν «μικρό Σάντανς»). Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος το αμερικανικό φεστιβάλ σηκώνει αυλαία με την καινούργια ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Everybody Wants Some»! Να θυμήσουμε ότι η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Suntan» έγινε πριν από λίγες μέρες στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ… Με λίγα λόγια, το ηλιοκαμένο δράμα μεσηλικίωσης του Παπαδημητρόπουλου («Wasted Youth») κάνει μια εξαιρετική φεστιβαλική πορεία.
Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, η οποία προβάλλεται στο τμήμα Narrative Spotlight, μας συστήνει έναν γιατρό (τον ερμηνεύει ο Μάκης Παπαδημητρίου) που μετατίθεται στην Αντίπαρο και αναλαμβάνει το τοπικό ιατρείο. Τη ρουτίνα του ανατρέπει μια παρέα τουριστών: ο έρωτας του 40χρονου για τη 19χρονη Άννα τον φέρνει σε επαφή με άγνωστες πλευρές του εαυτού του και δίνει σασπένς στο ηδονιστικό καλοκαίρι. Το «Suntan» κυκλοφορεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες.
Στο South by Southwest θα προβληθεί, επίσης, το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, η μοναδική ταινία που περιλαμβάνει μέχρι στιγμής το τμήμα Festival Favorites. Άλλη μια απόδειξη για την εκτίμηση που έχει το καλλιτεχνικό αμερικανικό κύκλωμα στην Ελληνίδα σκηνοθέτιδα.