Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 21/01

Την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα θα δούμε μεταξύ άλλων τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί του Αλεχάντρο Ινιάριτου και τη νέα ταινία του Ντάνι Μπόιλ με τον Μάικλ Φασμπέντερ ως Steve Jobs.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 21/01

Την ερχόμενη κινηματογραφική εβδομάδα θα δούμε μεταξύ άλλων τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί του Αλεχάντρο Ινιάριτου και τη νέα ταινία του Ντάνι Μπόιλ με τον Μάικλ Φασμπέντερ ως Steve Jobs.

Η Επιστροφή

Περιπετειώδες δράμα επιβίωσης του Αλεχάντρο Ινιάριτου, μεγάλο φετινό οσκαρικό φαβορί. Το 1820 ο θρυλικός κυνηγός και ανιχνευτής της Άγριας Δύσης Χιου Γκλας δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και, όντας τραυματισμένος, εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του στα βουνά. Ο αγώνας του για επιβίωση κι εκδίκηση έγινε το 2003 μπεστ σέλερ από τον Μάικλ Πανκ (Εκδόσεις Key Books) και ξεκίνησε μια μακρόχρονη κινηματογραφική περιπέτεια, που το 2011 τον έφερε στα χέρια του Ινιάριτου («Βαβέλ», «Birdman»). Η παραγωγή όμως άργησε να ξεκινήσει λόγω οικονομικών δυσχερειών και, ενώ ο Ντι Κάπριο αποσύρθηκε για χάρη της από το «Steve Jobs», μετατράπηκε σε κόλαση από τον περφεξιονισμό του Μεξικανού σκηνοθέτη και του φωτογράφου του Εμάνουελ Λουμπέζκι (Όσκαρ για τα «Gravity» και «Birdman»): γυρίσματα με χρονολογική σειρά και φυσικό φως, μεταφορά μέρους της παραγωγής από τον Καναδά στην Αργεντινή λόγω... έλλειψης χιονιού κι εκτόξευση του κόστους από τα 60 εκατομμύρια δολάρια στα 135! Πολύ λογικά οι ελπίδες της ταινίας για «ανάκαμψη» κρέμονται πλέον από τις οσκαρικές υποψηφιότητες, για τις οποίες το «Revenant» είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Steve Jobs

Βιογραφία του hi-tech γκουρού, βραβευμένη με δύο Χρυσές Σφαίρες. O υποψήφιος για Όσκαρ, Μάικλ Φασμπέντερ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα πρόσωπο σταθμό για τον 20ο αιώνα, τον ιδιόρρυθμο γκουρού της τεχνολογίας και ιδρυτή του κολοσσού που ακούει στο όνομα Apple, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη δημιουργία εργαλείων που θα βελτίωναν την επικοινωνία των ανθρώπων και θα αύξαναν την αποδοτικότητά τους, την ίδια στιγμή που καθιστούσε εαυτόν από τους πλέον αντιπαθείς, αν όχι μισητούς, ανθρώπους. Ο Ντάνι Μπόιλ αναλαμβάνει ένα ακόμα απαιτητικό εγχείρημα: να φωτίσει κινηματογραφικά τρία λανσαρίσματα – σταθμούς στην καριέρα του Τζομπς: το Macintosh (1984), το ΝeΧΤcube (1988) και το iMac (1998).

Οι Ήρωες του Κακού

Ισπανική ιστορία βίαιης ενηλικίωσης. Την πρώτη του μέρα στο σχολείο, ο Αρίτζ πέφτε θύμα βίαιου εξευτελισμού από έναν πιο χειροδύναμο συμμαθητή του. Ένας άλλος νεαρός, ο Εστέμπαν, θα σπεύσει να τον βοηθήσει. Όπως ανακαλύπτουν, οι δυο τους έχουν αρκετά κοινά: είναι αντικοινωνικοί, περιθωριακοί, παράξενοι… Σύντομα στην παρέα τους θα προστεθεί η Σαρίτα, ένα μοναχικό αγοροκόριτσο. Οι τρεις έφηβοι αρχίζουν να κλέβουν μαγαζιά, παίρνοντας οτιδήποτε δεν μπορούν να πληρώσουν. Όμως κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις ληστείες συλλαμβάνονται από έναν φύλακα, και ο μόνος τρόπος να διαφύγουν είναι να χρησιμοποιήσουν βία. Έχοντας κάνει αυτό το πρώτο βήμα, αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αντιδράσουν βίαια για να εκδικηθούν οποιονδήποτε τους έχει ταπεινώσει ή αδικήσει στο παρελθόν: μαθητές, δασκάλους και άλλους ανεπιθύμητους. Έτσι σχηματίζουν τους «Ήρωες του Κακού».

Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας

Μεξικάνικο animation με απρόσμενο σουξέ στο αμερικανικό box office. Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Αλλά όταν ο κακός μεγαλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό «κοτόπουλο» σε ένα γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.

Ιάκωβος Ο Ψεύτης

Υποψήφια για ξενόγλωσσο Όσκαρ ανατολικογερμανική ταινία του 1974. Προς το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, σε ένα εβραϊκό γκέτο που βρίσκεται σε κάποια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ο εβραίος Ιάκωβος ακούει τυχαία από το γερμανικό ράδιο ότι οι Ρώσοι νικούν στο Μέτωπο και πλησιάζουν προς το μέρος τους. Όταν μεταβιβάζει την είδηση στους συγκρατούμενούς του, κανείς δεν το πιστεύει, γι’αυτό ο Ιάκωβος εφευρίσκει το ψέμα ότι έχει παράνομα ένα ραδιόφωνο. Από εκείνη την στιγμή κάθε φορά που οι άλλοι θα τον ρωτούν για την έκβαση του πολέμου, ο Ιάκωβος θα τους λέει για νέα φανταστική νίκη των Ρώσων. Τα νέα ανεβάζουν το ηθικό της κοινότητας και ο Ιάκωβος βρίσκεται στο δίλημμα να αποκαλύψει την αλήθεια ή να τους κρατήσει στην εφησυχαστική πλάνη τους;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι νέες ταινίες που παίζουν σε open air και μη κινηματογράφους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2025

Η διεθνής σταρ Βίκι Κριπς μας μιλά για το "Καυτό Γάλα" και τα γυρίσματα στην Ελλάδα

Μία από τις πλέον καταξιωμένες Ευρωπαίες ηθοποιούς απαντά στις ερωτήσεις μιας για το ψυχόδραμα της οσκαρικής Ρεμπέκα Λένκιεβικζ.

Μάγια, ζόμπι και πινγκ πονγκ στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Αυτές είναι οι πρώτες πέντε ταινίες που ξεχωρίζουμε από την κινηματογραφική διοργάνωση που βρίσκεται εν εξελίξει.

Δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (11-17/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε αποκλειστικά στο "α" το τρέιλερ της ταινίας που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Το "Ένα Απλό Ατύχημα" του Ιρανού Τζαφάρ Παναχί θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.

Από τον Βέντερς στον Λάνθιμο: Τα κινηματογραφικά events της Στέγης Ωνάση

Η ανακοίνωση του προγράμματος του φορέα επιφύλασσε πολλές κινηματογραφικές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν τους σινεφίλ.