Είδαμε το «Star Wars» μαζί με τους φανς και περάσαμε τέλεια…

Η προβολή του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» που διοργάνωσε το Novacinema στο Αθήναιον ήταν πραγματικά ξεχωριστή.

Είδαμε το «Star Wars» μαζί με τους φανς και περάσαμε τέλεια…

Η ειδική μεταμεσονύχτια προβολή του νέου «Star Wars» στο Αθήναιον την Τετάρτη 16/12, που διοργάνωσαν τα κανάλια του Novacinema, ήταν εντελώς διαφορετική από τις ήσυχες δημοσιογραφικές των μερικών δεκάδων ανθρώπων που έχουμε συνηθίσει... Εκατοντάδες star wars fans δημιούργησαν δυο τεράστιες ουρές κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, περιμένοντας με υπομονή για να δουν πρώτοι στη χώρα μας το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει». Ντυμένοι με τις στολές του Νταρθ Βέιντερ, του Χανς Σόλο και της Πριγκίπισσα Λέια, οι πιστοί οπαδοί της σειράς έφτιαξαν ένα πανηγυρικό διαγαλαξιακό κλίμα στους Αμπελόκηπους, με αφορμή την επιστροφή στον κινηματογραφικό κόσμο που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας πριν από 38 ολόκληρα χρόνια.

Οι τσάντες με τις αναμνηστικές φιγούρες που μας περίμεναν στη θέση μας -το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μου έχουν κάνει μέχρι στιγμής- έδωσαν τροφή στην συνηθισμένη σταργουορική κουβέντα του «Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ήρωας;». Λίγο μετά τη μία, τα φώτα έσβησαν και το «τα-τα ταρα τα-τα ταρατά» ακούστηκε στην αίθουσα υπό τις επευφημίες του κοινού. Η πομπώδης ορχηστρική μελωδία του Τζον Γουίλιαμς και τα θρυλικά opening credits δημιούργησαν αστραπιαίο νοσταλγικό overdose.

Είδαμε το «Star Wars» μαζί με τους φανς και περάσαμε τέλεια… - εικόνα 1
Τεράστιες ουρές δημιουργήθηκαν έξω απο το Αθήναιον για την ειδική προβολή του νέου "Star Wars"

Κατά την διάρκεια των επόμενων 135 λεπτών δεν ήταν λίγες οι φορές που οι θεατές ξέσπασαν σε ζητωκραυγές. Σε κάθε εμφάνιση παλιών και αγαπημένων ηρώων (θα μαρτυρήσουμε ότι είναι… αρκετές) το κοινό χειροκροτούσε με ενθουσιασμό. Την ίδια στιγμή, ο Τζέι Τζέι Έιμπραμς έχτιζε λιθαράκι-λιθαράκι το νέο φαντασμαγορικό κόσμο του Star Wars και μας παρουσίαζε τους καινούργιους πρωταγωνιστές του, δηλαδή τον λιποτάκτη Στόρμτρουπερ Φιν, την ρακοσυλλέκτρια Ρέι και τον υπερ-κακό Κάιλο Ρεν. Απόλυτα πιστό στην αισθητική της σειράς (ίσως υπερβολικά μερικές φορές), φαντασμαγορικό και μαθηματικά σχεδιασμένο ώστε να ικανοποιεί παλιούς και νέους φανς, το έβδομο επεισόδιο της σειράς αποτελεί μια προσεγμένη σε κάθε επίπεδο, αλλά σίγουρα άτολμη εισαγωγή στη νέα εποχή του Star Wars. Περισσότερα στην οθόνη, γιατί σιχαινόμαστε τα spoilers…

Ακολουθεί το τρέιλερ του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», το οποίο κυκλοφορεί την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.