Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Dolby Atmos που έφερε η Village στην Ελλάδα

Ο Marketing Director της Village Ανδρέας Αλυσανδράτος και o ΙΤ Manger της εταιρίας Γιώργος Δελατόλας απαντούν στις ερωτήσεις του «α» για το ηχητικό σύστημα αιχμής.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Dolby Atmos που έφερε η Village στην Ελλάδα

Ο Marketing Director της Village Ανδρέας Αλυσανδράτος και o ΙΤ Manger της εταιρίας Γιώργος Δελατόλας απαντούν στις ερωτήσεις του «α» για το ηχητικό σύστημα αιχμής.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Dolby Atmos που έφερε η Village στην Ελλάδα - εικόνα 1

Σε τι διαφέρει το Atmos από τα προηγούμενα ηχητικά συστήματα της Dolby ή το DTS;
To Dolby Atmos εισάγει νέα χαρακτηριστικά και προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας, διανομής και αναπαραγωγής ταινιών. Το Dolby Atmos προσθέτει την ευελιξία και δύναμη των «Ηχητικών Αντικειμένων», ταυτόχρονα με την δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου και στην οροφή της αίθουσας, πάνω από τους θεατές. Οι νέες δυνατότητες του συστήματος επιτρέπουν στους σκηνοθέτες και ηχολήπτες να τοποθετούν και να κινούν «Ηχητικά Αντικείμενα» μέσα στην αίθουσα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Τι πλεονεκτήματα έχει το Atmos και πώς μπορεί ένας απλός θεατής να τα διαπιστώσει;
Το σύστημα Dolby Atmos προσαρμόζεται στην ακουστική της αίθουσας με αποτέλεσμα να βελτιστοποιεί την ποιότητα του ήχου και των ηχητικών εφέ της ταινίας και ο θεατής να απολαμβάνει ένα ρεαλιστικό ήχο, με μεγαλύτερο βάθος και αξεπέραστη ευκρίνεια.
Επιπλέον, η νέα διάταξη των ηχείων της αίθουσας και η προσθήκη των ηχείων στην οροφή, αποδίδει οποιαδήποτε ηχητική εμπειρία με απόλυτη ακρίβεια και ρεαλιστικότατα, καθώς ο ήχος κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ταξιδεύει διαγώνια, δημιουργεί τόξα ή κινείται ενδιάμεσα, παντού μέσα στον χώρο.

Το Dolby Atmos είναι ένα ηχητικό σύστημα που εγκαθίσταται στην αίθουσα ή είναι είδος ηχητικής κωδικοποίησης που υπάρχει μέσα στην ψηφιακή κόπια της ταινίας (DCP);
Το σύστημα Dolby Atmos περιλαμβάνει νέα εργαλεία μίξης, διανομής και αναπαραγωγής ήχου. Μια ταινία προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες του συστήματος, θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί ηχητικά με τα νέα εργαλεία μίξης της DOLBY και να εγγραφεί σε ειδικό DCP που προετοιμάζει η Dolby. Τα Dolby Atmos DCP μπορούν να αναπαραχθούν μόνο στις αίθουσες που είναι κατασκευασμένες και πιστοποιημένες σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές της Dolby για το σύστημα Atmos. Οι αίθουσες αυτές μεταξύ άλλων, διαθέτουν τον ειδικό επεξεργαστή ήχου και την ειδική διάταξη ηχείων που απαιτεί το σύστημα Dolby Atmos.

Γιατί αποφάσισε η Village να προχωρήσει σε μια μεγάλη και πολυδάπανη επένδυση σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία;
Η επένδυση αυτή έγινε στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που θέλουμε να παρέχουμε και της καινοτομίας που συνάδει με τις ενέργειές μας. Σημειώστε πως σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 250 αίθουσες με Dolby Atmos, τρεις εκ των οποίων υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Village Cinemas. Η ταχύτητα με την οποία ο κινηματογραφικός κόσμος αγκαλιάζει το Dolby Atmos παγκοσμίως είναι εξαιρετική, το ίδιο συμβαίνει σήμερα και στη χώρα μας. Θέλουμε να είμαστε μέρος όσων συμβαίνουν και αλλάζουν την βιομηχανία του θεάματος παγκοσμίως.

Μέχρι σήμερα βλέπουμε δυο-τρεις αίθουσες των Village να προβάλουν ταινίες με Dolby Atmos. Προβλέπεται να αυξηθεί αυτό το νούμερο;
Θα αυξηθεί – πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε ποιες αίθουσες, και που, θα προστεθούν στις τρεις υπάρχουσες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.