Minions

2,5

Το spin off του «Εγώ, ο Απαισιότατος» διαθέτει απολαυστικούς πρωταγωνιστές, μερικές πολύ αστείες στιγμές, αλλά προσχηματικό σενάριο κι ένα χιούμορ που στοχεύει ξεκάθαρα στο ανήλικο κοινό.

Minions

Οι Κέβιν, Στιούαρτ και Μπομπ είναι τα τρία Μίνιονς που φεύγουν από την παγωμένη σπηλιά όπου έχει καταφύγει η «φυλή» τους, αναζητώντας τον απόλυτο κακό, τον οποίο θέλουν να υπηρετήσουν τυφλά. Καταλήγουν στο Λονδίνο των ’60s βοηθοί της αδίστακτης Σκάρλετ Όβερκιλ, η οποία σκοπεύει να στεφθεί νέα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Το spin off του «Εγώ, ο Απαισιότατος» διαθέτει απολαυστικούς πρωταγωνιστές, μερικές πολύ αστείες στιγμές, αλλά προσχηματικό σενάριο κι ένα χιούμορ που στοχεύει ξεκάθαρα στο ανήλικο κοινό.

Minions - εικόνα 1

Μία από τις πιο επιτυχημένες ιδέες του σύγχρονου animation, η δημιουργία των μικροσκοπικών, σχεδόν βουβών και αφελών μέχρι­ βλακείας κατακίτρινων βοηθών του ιδιοφυούς κακού Γκρου στο «Εγώ, ο Απαισιότατος», δικαιώνεται τώρα με τον πανηγυρικότερο τρόπο. Αφού τα αστεία πλασματάκια κατέκτησαν πρώτα το διαδίκτυο με μια σειρά viral μικρού μήκους και κατόπιν έκλεψαν την παράσταση στο χρυσοφόρο σίκουελ του «Απαισιότατου», αποφάσισαν –πολύ λογικά– να δοκιμάσουν μόνα τους την τύχη τους στη μεγάλη οθόνη. Δεν ζορίστηκαν πολύ, καθώς η πρώτη μεγάλου μήκους περιπέτειά τους μετρά έσοδα 1,12 δισ. δολαρίων χωρίς να έχει κλείσει ακόμη το κινηματογραφικό ταμείο της!

Το γιγάντιο σουξέ της ταινίας τους δεν σημαίνει, βέβαια, πως αυτή­ καταφέρνει να πρωτοτυπήσει ή να μας αιφνιδιάσει στο παραμικρό. Ξεκινά από μια έξυπνη ιδέα, τη δια­χρονική προσπάθεια των Μίνιονς να βρουν τον απόλυτο κακό και να τον υπηρετήσουν, η οποία έπειτα από απανωτές αποτυχίες θα τους απομονώσει επί δεκαετίες σε μια μακρινή, παγωμένη σπηλιά. Η ανάγκη να βρουν καινούργιο αφέντη, μαζί και νόημα στη ζωή τους, είναι πλέον επιτακτική, οπότε τρία γενναία Μίνιονς ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι για την αναζήτηση του σατανικότερου κακού. Θα καταλήξουν στο Λονδίνο των ’60s βοηθοί της αδίστακτης Σκάρλετ Όβερκιλ, η οποία σκοπεύει να στεφθεί νέα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Minions - εικόνα 2

Τα «Μίνιονς» διαθέτουν απολαυστικούς πρωταγωνιστές, μερικές­ πολύ αστείες στιγμές, χαλαρά συνδεδεμένες μεταξύ τους σεκάνς, αλλά προσχηματικό σενάριο κι ένα χιούμορ που στοχεύει ξεκάθαρα στο ανήλικο κοινό. Για να μη χάσει αυτό στιγμή το ενδιαφέρον του, συγκολλούν συχνά αριστουργηματικές ιδέες βουβής κωμωδίας μικρού μήκους σε μια pret-a-porter πλοκή γεμάτη κλισέ, διεκπεραιώνουν με συνέπεια τις απαραίτητες σκηνές δράσης (οι λιγότερο ενδια­φέρουσες) και μένουν πιστά σε μια δοκιμασμένη συνταγή, εκτελεσμένη με συνέπεια από τον Πιέρ­ Κόφιν των «Εγώ, ο Απαισιότατος». Τα «Μυαλά που Κουβαλάς», για παράδειγμα, είναι ένας άλλος κινηματογραφικός κόσμος που απέχει έτη φωτός, αλλά για τα «Μίνιονς» (και τους θεατές τους) αυτός που ξέρουν είναι υπεραρκετός.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 91΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Minions

2,5
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 91 '
  • Κάιλ Μπάλντα

Οι Κέβιν, Στιούαρτ και Μπομπ είναι τα τρία Μίνιονς που φεύγουν από την παγωμένη σπηλιά όπου έχει καταφύγει η «φυλή» τους, αναζητώντας τον απόλυτο κακό, τον οποίο θέλουν να υπηρετήσουν τυφλά. Καταλήγουν στο Λονδίνο των ’60s βοηθοί της αδίστακτης Σκάρλετ Όβερκιλ, η οποία σκοπεύει να στεφθεί νέα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.