Οι ταινίες που θα δούμε από την Πέμπτη 13/8 στα αθηναϊκά σινεμά

Οι μηχανές προβολής δουλεύουν στο φουλ τον φετινό Δεκαπεντάγουστο με τρεις νέες κυκλοφορίες και δυο επανεκδόσεις.

Οι ταινίες που θα δούμε από την Πέμπτη 13/8 στα αθηναϊκά σινεμά

Οι μηχανές προβολής δουλεύουν στο φουλ τον φετινό Δεκαπεντάγουστο με τρεις νέες κυκλοφορίες και δυο επανεκδόσεις.

Μαθήματα Οδήγησης

Οι ταινίες που θα δούμε από την Πέμπτη 13/8 στα αθηναϊκά σινεμά - εικόνα 1
Μπεν Κίνγκσλεϊ και Πατρίσια Κλάρκσον πρωταγωνιστούν στα "Μαθήματα Οδήγησης"

Η γνωστή Βαρκελωνέζα σκηνοθέτιδα Ιζαμπέλ Κοϊξέ παρουσιάζει μια γλυκόπικρη δραμεντί με νεοϋορκέζικο άρωμα, στην οποία πρωταγωνιστούν η Πατρίσια Κλάρκσον και ο Μπεν Κίνγκσλεϊ. Η ιστορία ζουμάρει στη ζωή της Γουέντι, μιας κριτικού βιβλίου που ο σύζυγος της μόλις την εγκατέλειψε για μια νεότερη γυναίκα. Ο Νταρβάν είναι ένας γλυκομίλητος ταξιτζής από την Ινδία που είναι έτοιμος να παντρευτεί με προξενιό. Καθώς η Γούεντι προσπαθεί να κερδίσει και πάλι την ανεξαρτησία της, συναντά ένα εμπόδιο ιδιαίτερα κοινό στους Νεοϋρκέζους: δεν ξέρει να οδηγεί. Θα προσλάβει τον Νταρβάν για να της μάθει, κι όσο εκείνος της δείχνει πως να κρατά το τιμόνι, εκείνη του δείχνει πως να προσεγγίζει τις γυναίκες.

Όλα Θα Πάνε Καλά

Το ολοκαίνουργιο δράμα του Βιμ Βέντερς, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τζέιμς Φράνκο και Σαρλότ Γκενσμπούρ. Η ταινία ξεκινά με ένα τραγικό δυστύχημα που γίνεται ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο παγωμένο Μοντρεάλ. Ο νεαρός συγγραφέας Τόμας οδηγεί το αμάξι του όταν μπροστά του πετάγεται ένα έλκυθρο με δυο παιδιά. Ο Τόμας πέφτει σε κατάθλιψη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γράψει. Έχει, όμως, δικαίωμα να βασίσει το έργο του πάνω σε βιώματα και τη θλίψη των άλλων; Το ταξίδι του θα του αποδείξει ότι δεν είναι απλώς ο χρόνος που γιατρεύει τις πληγές αλλά το κουράγιο να αντιμετωπίσεις το παρελθόν και να συγχωρείς. Ειδικά τον εαυτό σου.

3 Γάμοι Σ’ Ένα Μήνα

Ισπανική κωμωδία με γυναικείο άρωμα και πρωταγωνίστρια την αλμοδοβαρική μούσα Ρόσι ντε Πάλμα. Σ’ αυτήν, η ζωή της Ρουθ πιάνει πάτο όταν ο φίλος της την χωρίζει. Και ενώ νομίζει ότι δεν υπάρχει πιό κάτω από τον πάτο… θα συναντήσει τον «απόπατο», όταν τρείς προσκλήσεις γάμου απο τους πρώην σύντροφους της θα καταφτάσουν τη στιγμή που αδυνατεί να προσδιορίσει εκ’ νέου τη ζωή της. Αποφασισμένη να μην κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, με ψηλά το κεφάλι, θα παρευρεθεί και στους τρεις γάμους και να τους δείξει ότι γι’ αύτη η ζωή συνεχίζεται.

Η Κυρία από τη Σαγκάη

Κλασικό νουάρ του 1947, με τον Όρσον Γουέλς να γράφει το σενάριο, να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί μαζί με την τότε σύζυγό του Ρίτα Χέιγουορθ. Ένας ναυτικός γοητεύεται από την πανέμορφη και παντρεμένη με πάμπλουτο μεγαλοδικηγόρο κυρία Μπάνιστερ, δέχεται την πρό(σ)κλησή της να γίνει καπετάνιος τροπικής κρουαζιέρας με το γιωτ του ζεύγους - και μερικών ακόμα πλούσιων φίλων. Τελικά βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ασυνήθιστη ιστορία φόνου.

Η Ταβέρνα της Τζαμάικα

Χιτσκοκικό θρίλερ από την προπολεμική αγγλική περίοδο του σπουδαίου καλλιτέχνη. Σε μία απόκρημνη και βραχώδη ακτή της Κορνουάλης γύρω στα 1800, μία συμμορία κακοποιών ληστεύει πλοία που ναυαγούν και δολοφονεί όσους ναυαγούς επιβιώνουν, ώστε να μη μπορούν να τους καταδώσουν. Μόνο που τα ναυάγια είναι προσχεδιασμένα από τον μυστηριώδη αρχηγό της σπείρας. Ένας μυστικός αστυνομικός που αναλαμβάνει να τον ανακαλύψει, συλλαμβάνεται από τους κακοποιούς και διασώζεται χάρη στην συμπόνια μίας όμορφης κοπέλας, η οποία τον ερωτεύεται…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.