Ο Παρτιζάνος

1,5

Ένα ανερμάτιστο αλληγορικό δράμα που δεν εξελίσσει την αφαιρετική ιδέα των παιδιών-δολοφόνοι.

Ο Παρτιζάνος

Ο μεσήλικος Γκρέγκορι έχει μαζέψει οκτώ γυναίκες και τα παιδιά τους στο απομονωμένο καταφύγιό του. Στην περίεργη κοινότητά του ισχύουν αυστηροί κανόνες. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι κανείς δεν αμφισβητεί τις βουλές του, ακόμη και αν πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση.

Ο Παρτιζάνος - εικόνα 1

Ομεσήλικος Γκρέγκορι έχει συγκεντρώσει οκτώ γυναίκες και τα παιδιά τους στο απομονωμένο καταφύγιό του. Στην περίεργη κοινότητά του ισχύουν αυστηροί κανόνες. Ο κυριότερος είναι ότι κανείς δεν αμφισβητεί τις βουλές του, ακόμη κι αν πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση. Ο 30χρονος Αυστραλός Άριελ Κλέιμαν κάνει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, έχοντας τον Γάλλο σταρ Βενσάν Κασέλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δυστυχώς όμως δεν οπλίζει ποτέ το ισχυρό ερμηνευτικό όπλο που έχει στα χέρια του και παρουσιάζει μια ανολοκλήρωτη ιστορία, που δεν εξελίσσει την αφαιρετική ιδέα των παιδιών-δολοφόνοι, ενώ διαθέτει μόνο μερικές ενδιαφέρουσες ιμπρεσιονιστικές εικόνες/κάδρα. Επηρεασμένος από το αλληγορικό σινεμά του Λάνθιμου και τους υπνωτιστικούς ρυθμούς του Χάρμονι Κορίν, ο ανερμάτιστος Κλέιμαν δεν αποτυπώνει στο φιλμ το ισχυρό κινηματογραφικό στίγμα του.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Παρτιζάνος

Partisan
1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 97 '
  • Άριελ Κλέιμαν

Ο μεσήλικος Γκρέγκορι έχει μαζέψει οκτώ γυναίκες και τα παιδιά τους στο απομονωμένο καταφύγιό του. Στην περίεργη κοινότητά του ισχύουν αυστηροί κανόνες. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι κανείς δεν αμφισβητεί τις βουλές του, ακόμη και αν πρόκειται για εν ψυχρώ εκτέλεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
01/05/2024

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.