Οι ταινίες που θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες από την Πέμπτη 6/8

Το σινε-μενού της εβδομάδας περιλαμβάνει μια υπερηρωική επιστροφή, μελωδίες από τα 60s, μάχιμους δημοσιογράφους, μια ιταλική κωμωδία, αλλά και ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ και Κατρίν Ντενέβ.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες από την Πέμπτη 6/8

Το σινε-μενού της εβδομάδας περιλαμβάνει μια υπερηρωική επιστροφή, μελωδίες από τα 60s, μάχιμους δημοσιογράφους, μια ιταλική κωμωδία, αλλά και ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν οι Βενσάν Κασέλ και Κατρίν Ντενέβ.

Fantastic Four

Οι ταινίες που θα δούμε στις αθηναϊκές αίθουσες από την Πέμπτη 6/8 - εικόνα 1
To "Fantastic Four" αναγεννιέται στην οθόνη

Το υπερηρωικό κουαρτέτο της Marvel επανέρχεται με ολοκαίνουριο καστ. Οι σταρ Μάιλς Τέλερ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Τζέιμι Μπελ απαρτίζουν τη λαμπερή ερμηνευτική τετράδα που πρωταγωνιστεί στο φιλόδοξο reboot της περιπέτειας. Το καινούργιο «Fantastic Four» ξεκινά με την αποστολή μιας ετερόκλητης ομάδας νεαρών ιδεαλιστών-εξερευνητών σε μία παράλληλη διάσταση, κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού πειράματος. Εκεί, τα σώματά τους μεταλλάσσονται και αποκτούν μοναδικές υπερφυσικές δυνάμεις. Οι τέσσερις ήρωες θα πρέπει να μάθουν να τις χειρίζονται για να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή στη Γη, αλλά και να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, για να αντιμετωπίσουν την θανάσιμη απειλή ενός πρώην συμμάχου τους που είναι πλέον εχθρός τους.

Love & Mercy

Η περιπετειώδης ζωή μιας καθαρόαιμης μουσικής ιδιοφυΐας αποκαλύπτεται στις αίθουσες. Το «Love & Mercy» αφηγείται την ιστορία του ηγέτη των Beach Boys, Μπράιαν Γουίλσον, ενός ανθρώπου που επηρέασε όσο λίγοι τον ροκ ήχο. Ο Πολ Ντάνο και ο Τζον Κιούζακ ερμηνεύουν τον σπουδαίο μουσικό, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’80 αντίστοιχα, σε ένα βιογραφικό δράμα που ακούγεται… δυνατά.

Άρωμα Ελευθερίας

Ο οικοδεσπότης του περίφημου The Daily Show, Τζον Στιούαρτ, παραμερίζει για λίγο την καυστική του σάτιρα, κάνοντας το πρώτο του σκηνοθετικό βήμα που έχει τον τίτλο «Άρωμα Ελευθερίας». Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία του Βρετανο-ιρανού δημοσιογράφου Μαζιάρ Μπαχαρί που κάλυψε την προεκλογική εκστρατεία στο Ιράν το 2009, καταλήγοντας στη φυλακή κατηγορούμενος για κατασκοπεία. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Μεξικανός σταρ Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Ο Παρτιζάνος

Αλληγορική περιπέτεια με τον Βενσάν Κασέλ ως αρχηγό μιας παράξενης συμμορίας. Σε αυτήν ανήκει και ο Αλεξάντερ, ένα παιδί που φαίνεται απόλυτα κανονικό, αφού ξεχειλίζει από ενέργεια, ευφυΐα και περιέργεια. Η μόνη διαφορά είναι ότι στα έντεκά του χρόνια αποτελεί έναν άριστα εκπαιδευμένο εκτελεστή. Ο Αλεξάντερ, μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας του, αφήνουν συχνά το καταφύγιό τους για να εκτελέσουν τις εντολές του μοναχικού πατριάρχη Γκρέγκορι. Μπορούν, τελικά, τα παιδιά να καταλάβουν τη βαρύτητα των πράξεων τους;

Φιμωμένος Έρωτας

Ιταλική κωμωδία ενηλικίωσης την οποία υπογράφει ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντούτσιο Κιαρίνι. Πρωταγωνιστής σ’ αυτή είναι ο Εντοάρντο που ζει στην Πίζα, είναι 17 χρονών και πάσχει από φίμωση. Η κατάσταση του είναι κάτι που απασχολεί όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως τον ίδιο. Ο καλύτερος φίλος του ο Αρτούρο σκέφτεται συνεχώς πότε θα χάσει την παρθενιά του και φαντασιώνεται τις λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης αυτής εμπειρίας. Ο Εντοάρντο θα ήθελε κι εκείνος να κάνει σεξ, ειδικά τώρα που η καλύτερη του φίλη έρχεται για διακοπές στην Πίζα. Εν τω μεταξύ γνωρίζεται και με την Ελιζαμπέτα, ένα κορίτσι που τραγουδάει σε ένα συγκρότημα και θέλει να περάσει το βράδυ της μαζί του. Θα καταφέρει άραγε να ξεπεράσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής του;

Ο Άντρας που Αγαπήθηκε Πολύ

Κατρίν Ντενέβ και Γκιγιόμ Κανέ σε δραματικό θρίλερ του Αντρέ Τεσινέ. Η ταινία μας μεταφέρει στο 1976. Η νεαρή Ανιές Λε Ρου μετά το διαζύγιό της επιστρέφει στη Νίκαια για να ζήσει με τη μητέρα της Ρενέ, ιδιοκτήτρια του καζίνο “Palais De La Mediterranee”. Εκεί, ερωτεύεται τον κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερό της Μορίς Ανιελέ, δικηγόρο και σύμβουλο επιχειρήσεων της μητέρας της. Παρόλο που ο Μορίς είναι παντρεμένος και συνεχίζει να έχει σχέσεις με άλλες γυναίκες, η Ανιές είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του και όταν αυτό πέφτει στην αντίληψη της μητέρας της, αυτή θα προσπαθήσει να τον απομακρύνει από το άμεσο περιβάλλον της. Τώρα η Ανιές θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη της μητέρας της και στον έρωτά της για τον Μορίς...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.