Χορωδία

2

Απόλυτα προβλέψιμο και κινηματογραφικά μονότονο δράμα μουσικής ενηλικίωσης.

Χορωδία

Μεγαλώνοντας με την αλκοολική μητέρα του στο Τέξας, ο 11χρονος, προικισμένος φωνητικά Στετ θα βρεθεί σε ένα μουσικό σχολείο υψηλών απαιτήσεων στην ανατολική ακτή, αλλά η προβληματική συμπεριφορά του θα τον εμποδίσει να γίνει μέλος της διάσημης χορωδίας του Άντον Καρβέλ. Απόλυτα προβλέψιμο και κινηματογραφικά μονότονο δράμα μουσικής ενηλικίωσης.

Χορωδία - εικόνα 1

Ξεκινώντας από δικά του σενάρια­ και με ως επί το πλείστον μουσικά­ θέματα (από το εξαιρετικό «Thirty Two Short Films About Glenn Gould» μέχρι το βραβευμένο με Όσκαρ μουσικής «Κόκκινο Βιολί» και το πιο πρόσφατο «Μετάξι»), ο Φρανσουά Ζιράρ μας ήταν γνωστός ως ευαίσθητος σκηνοθέτης ανθρωποκεντρικών μελωδικών δραμάτων. Βασισμένος τώρα σε ένα πρώτο υλικό του Μπεν Ρίπλεϊ (σεναριογράφος του περιπετειώδους θρίλερ «Τα Τελευταία 8 Λεπτά»), ο 52χρονος Καναδός υπογράφει μια αρμονικότατη μεν, απόλυτα προβλέψιμη και κινηματογραφικά μονότονη δε ιστορία ενηλικίωσης, η οποία παραλλάσσει χωρίς σπίθα έμπνευσης το απόλυτα ξεχειλωμένο στόρι του «αυστηρός, μα δίκαιος μέντορας – ταλαντούχος, αλλά ατίθασος μαθητής».

Ο πρώτος είναι ο απαιτητικός διευθυντής χορωδίας Άντον Καρβέλ και ο δεύτερος ο 11χρονος ορφανός και καλλίφωνος Στετ, ο οποίος από το Τέξας θα βρεθεί αναπάντεχα σε ένα μουσικό σχολείο υψηλών απαιτήσεων στην ανατολική ακτή. Η προβληματική συμπεριφορά του θα τον εμποδίσει αρχικά να γίνει μέλος της διάσημης χορωδίας, όμως μέσα από μια σειρά κοινότοπων και μελοδραματικών συμπτώσεων θα πιάσει τελικά την ψηλότερη δυνατή νότα του χεντελιανού «Μεσσία», κατακτώντας έτσι ό,τι και κάθε σινε-κυνηγός του αμερικανικού ονείρου. «Αλληλούια»!

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Χορωδία

Boychoir
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 103 '
  • Φρανσουά Ζιράρ

Μεγαλώνοντας με την αλκοολική μητέρα του στο Τέξας, ο 11χρονος, προικισμένος φωνητικά Στετ θα βρεθεί σε ένα μουσικό σχολείο υψηλών απαιτήσεων στην ανατολική ακτή, αλλά η προβληματική συμπεριφορά του θα τον εμποδίσει να γίνει μέλος της διάσημης χορωδίας του Άντον Καρβέλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.