Η Συμμορία του Παρκούρ

1,5

Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα, σε μια εντελώς προσχηματική σεναριακά περιπέτεια που απλά διαφημίζει τη θεαματική αθλητική «τέχνη της φυγής».

Η Συμμορία του Παρκούρ

Ένας στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία και χρεωμένος ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα, σε μια εντελώς προσχηματική σεναριακά περιπέτεια που απλά διαφημίζει τη θεαματική αθλητική «τέχνη της φυγής».

Η Συμμορία του Παρκούρ - εικόνα 1

Πρωταθλητής στο καράτε και στις πολεμικές τέχνες, ο (τρίτος τη τάξει) πρωταγωνιστής της saga του «Λυκόφωτος» Τέιλορ Λότνερ μοιάζει ιδανική επιλογή ως action hero μιας νεανικής περιπέτειας βασισμένης στην αθλητική «τέχνη της φυγής», ευρύτερα γνωστής ως παρκούρ, η οποία προσφέρει πλείστες όσες ευκαιρίες για θεαματικά κινηματογραφικά ακροβατικά και καταδιώξεις. Πράγματι η «Συμμορία…» διαθέτει μια σειρά από ασταμάτητα τρεχαλητά και χορογραφημένες κωλοτούμπες σε ταράτσες, τοίχους, ταβάνια και διαδρόμους, όχι όμως κι ένα στοιχειωδώς αληθοφανές σενάριο που να δικαιολογεί την όλη φασαρία.
Σε αυτό ένας χρεωμένος και στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια από αυτές όμως εξελίσσεται απρόοπτα, με το κυνηγητό και τα παρκουρδιάρικα κόλπα να συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσεως, τον Καταλανό διαφημιστή Ντάνιελ Μπενμαγιόρ να νοιάζεται μόνο για τη χοροπηδηχτή δράση, τον Λότνερ να ιδρώνει φιλότιμα και τη «δική μας» Μαρί Αυγερόπουλος να προσθέτει την απαραίτητη ρομαντική και δυναμικά σέξι πινελιά.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συμμορία του Παρκούρ

Tracers
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ντάνιελ Μπενμαγιόρ

Ένας στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία και χρεωμένος ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.