Τζόκερ

1,5

Ο Τζέισον Στέιθαμ τραβάει άσους και μοιράζει γροθιές με την ίδια ευκολία, στο αμήχανο ριμέικ μιας νεο-νουάρ περιπέτειας του Μπαρτ Ρέινολντς από τη δεκαετία του ’80.

Τζόκερ

Όταν ένας νεοφερμένος στο Λας Βέγκας γκάνγκστερ κακοποιεί μια φίλη του, ο βετεράνος τζογαδόρος και σκληροτράχηλος «σύμβουλος ασφαλείας» Νικ Γουάιλντ αποφασίζει να τη βοηθήσει να πάρει την εκδίκησή της. Ο Τζέισον Στέιθαμ τραβάει άσους και μοιράζει γροθιές με την ίδια ευκολία, στο αμήχανο ριμέικ μιας νεο-νουάρ περιπέτειας του Μπαρτ Ρέινολντς από τη δεκαετία του ’80.

Τζόκερ - εικόνα 1

Μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, ο Γουίλιαμ Γκόλντμαν είναι ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους χολιγουντιανούς σεναριογράφους («Το Ανθρωποκυνηγητό», «Misery»), βραβευμένος με 2 Όσκαρ («Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου», «Οι Δυο Ληστές»). Το 1986 είχε διασκευάσει ο ίδιος για τον Ντικ Ρίτσαρντς, ο οποίος εγκατέλειψε στη μέση των γυρισμάτων, το μυθιστόρημά του «Heat», μια αστυνομική περιπέτεια με τον Μπαρτ Ρέινολντς και τον ελληνικό τίτλο «Ο Μεξικάνος».
Στο τωρινό ριμέικ, πάλι σε δική του σεναριακή επιμέλεια, ο ήρωας «αποχρωματίζεται­» και μετονομάζεται από Μεξ σε Νικ Γουάιλντ, βετεράνος τζογαδόρος και σκληροτράχηλος «σύμβουλος ασφαλείας» στο Λας Βέγκας, ο οποίος μπαίνει σε δίλημμα όταν ένας νεο­φερμένος στην πόλη γκάνγκστερ κακοποιεί άσχημα μια καλή του φίλη. Βοηθώντας τη να εκδικηθεί, ανοίγει­ το βίαιο χορό ενός action θρίλερ που προσπαθεί να συνδυάσει τη στιβαρότητα παλιομοδίτικων ’70s παραγωγών με τα βιντεοκλιπίστικα, στα όρια της παρωδίας αφηγηματικά τρικ του Σάιμον Γουέστ («Con Air», «Οι Αναλώσιμοι 2»). Το αποτέλεσμα είναι μια αναποφάσιστη περιπέτεια, που δεν καταφέρνει να ανανεώσει τη μονοδιάστατη κινηματογραφική περσόνα τού «τραβάω άσους - μοιράζω μπουνιές - ρίχνω cool ατάκες» Τζέισον Στέιθαμ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζόκερ

Wild Card
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 92 '
  • Σάιμον Γουέστ

Όταν ένας νεοφερμένος στο Λας Βέγκας γκάνγκστερ κακοποιεί μια φίλη του, ο βετεράνος τζογαδόρος και σκληροτράχηλος «σύμβουλος ασφαλείας» Νικ Γουάιλντ αποφασίζει να τη βοηθήσει να πάρει την εκδίκησή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Με τα Μάτια Ανοιχτά": Η γιορτή του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ επιστρέφει για 11 χρονιά

Κάθε Σεπτέμβρη, το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ έχει την τιμητική του. Έτσι και φέτος, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος προσκαλεί το κοινό σε ένα τετραήμερο γεμάτο προβολές, ανοιχτές συζητήσεις, εκπαιδευτικά masterclass και εργαστήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2026

Αξίζει να πας σινεμά για μια... "Κότα";

Η νέα ταινία του Γκιόργκι Πάλφι επικεντρώνεται σε μια κότα που δραπετεύει από ένα ορνιθοτροφείο, πριν βρει καταφύγιο στην αυλή μιας εξοχικής ταβέρνας, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι αναμεμειγμένος σε μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων.

32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Όσα δεν πρέπει να χάσεις

Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει 30 Σεπτεμβρίου με 11 Οκτωβρίου κι εμείς σας προτείνουμε όσα δεν πρέπει να χάσετε.

Επτά ταινίες του Νίκου Περάκη επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη

Ανακαλύψτε τις ταινίες του αφιερώματος στο μοναδικό σινεμά του Νίκου Περάκη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι παράλληλες δράσεις των 32ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επιστρέφει και μαζί με αυτό οι παράλληλες δράσεις του, στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Τρεις βετεράνοι ταξιτζήδες αφηγούνται την ιστορία των αθηναϊκών δρόμων

Ένα λυρικό πορτρέτο της σύγχρονης Αθήνας μέσα από τις ζωές τριών βετεράνων ταξιτζήδων. Αυτό είναι το "Αλλού o Δρόμος" της Ειρήνης Βουρλούμη που έρχεται στον Δαναό τον Οκτώβριο.

Ελληνικό box office: Τρόμος στις καλοκαιρινές αίθουσες

Το κακό εξαπλώθηκε στα σινεμά, αλλά όχι όσο το επιθυμούσαν όλοι, μιας και το καινούργιο "Resident Evil" άνοιξε με 22.546 εισιτήρια, ενώ οι υπόλοιπες πρεμιέρες έμειναν σε χαμηλές επιδόσεις.