Μπιλ Μαρεϊ: Πιο κουλ δεν γίνεται...

Ο τρομερός 64χρονος Αμερικανός κάνει φέτος δυναμικό comeback, πρωταγωνιστώντας σε τρεις κωμωδίες – και μοιάζει πιο φορμαρισμένος από ποτέ. Happy Murray year!

Μπιλ Μαρεϊ: Πιο κουλ δεν γίνεται...

Ο τρομερός 64χρονος Αμερικανός κάνει φέτος δυναμικό comeback, πρωταγωνιστώντας σε τρεις κωμωδίες – και μοιάζει πιο φορμαρισμένος από ποτέ. Happy Murray year!

Μπιλ Μαρεϊ: Πιο κουλ δεν γίνεται... - εικόνα 1

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα σας δώσω τρεις λέξεις κι εσείς θα πρέπει να πείτε το πρώτο όνομα ηθοποιού που σας έρχεται στο μυαλό: «Αμερικανός», «αστείος­» και «κουλ». Πόσα δευτερόλεπτα σας ­πήρε για να σκεφτείτε τον Μπιλ Μάρεϊ;

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο 64χρονος ηθοποιός αντιπροσωπεύει την Αμερική που γουστάρουμε: αυτή­ που βρίσκεται μίλια μακριά από το εξεζητημένο κιτς, ζει μέσα στην απλότητα και διαθέτει casual ­χιουμοράκι. Βέβαια, ο Μπιλ Μάρεϊ έχει πολλά πρόσωπα. Στα μέσα των ’80s τον είδαμε να ρουφά φαντάσματα στο επιστημονικής φαντασίας κωμικό παραλήρημα των «Ghostbusters» . Σχεδόν μία δεκαετία μετά τον απολαύσαμε στην ξεκαρδιστικότερη λούπα του παγκόσμιου σινεμά με τη «Μέρα της Μαρμότας». Μετά το 2000 ήταν η ώρα να μεταμορφωθεί σε παράδοξο ήρωα του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά πρωταγωνιστώντας σε ταινίες του Γουές Άντερσον («Rushmore»), της Σοφία Κόπολα (υποψήφιος για Όσκαρ στο «Χαμένοι στη Μετάφραση») και του Τζιμ Τζάρμους («Τσακισμένα Λουλούδια»). Ο Μπιλ Μάρεϊ μπορεί να αλλάζει προσωπεία, δανείζοντας τον κουλ χαρακτήρα του εκεί που του αρέσει. Μάλιστα, δείχνει πλέον απαλλαγμένος από τις όποιες φιλοδοξίες. αυτό­ πιθανώς συνέβη εκείνο το απόγευμα του Φεβρουαρίου του 2004, όταν σχεδόν βουρκωμένος είδε τον Σον Πεν να του παίρνει το Όσκαρ μέσα από τα χέρια. Και μπορεί ο Μάρεϊ να μην έχει ένα αγαλματίδιο στο σαλόνι του σπιτιού του, αλλά κατέχει μια θέση στο παλμαρέ της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας.

Ο δικός μας Μπιλ, λοιπόν, κάνει τη φετινή σεζόν δυνατό comeback συμμετέχοντας σε τρεις δυνατές παραγωγές. Καταρχάς, συμπρωταγωνιστεί με τη Ναόμι Γουότς στο «St. Vincent» του Θίοντορ Μέλφι, ερμηνεύοντας τον μισάνθρωπο βετεράνο Βίνσεντ που αναλαμβάνει να προσέχει τον μικρό Όλιβερ έναντι αμοιβής. Επίσης, το όνομά του βρίσκεται στο καστ της κωμωδίας «Rock the Kasbah» του βετεράνου Μπάρι Λέβινσον («Ο Άνθρωπος της Βροχής», «Bugsy») δίπλα στους Μπρους Γουίλις, Ζόι Ντεσανέλ και Κέιτ Χάντσον, ενώ θα εμφανιστεί και στην άτιτλη ακόμη ταινία του Κάμερον Κρόου («Τζέρι Μαγκουάιρ», «Σχεδόν Διάσημοι»).

Περισσότερες πληροφορίες

St. Vincent: Ο Αγαπημένος μου Άγιος

St. Vincent
2
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Τζον Σλέιτερι

Σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, ο μέθυσος, τζογαδόρος και μισάνθρωπος Βίνσεντ αναλαμβάνει να προσέχει και να «εκπαιδεύσει» με το δικό του τρόπο το 12χρονο γειτονόπουλό του, του οποίου η μητέρα δουλεύει σκληρά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.