Αντζελίνα Τζολί: να γιατί θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ

Η 39χρονη σταρ περνάει για δεύτερη φορά πίσω από τις κάμερες, σκηνοθετώντας το βιογραφικό δράμα «Unbroken», ένα από τα δυνατά οσκαρικά χαρτιά της σεζόν. 

Αντζελίνα Τζολί: να γιατί θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ

Η 39χρονη σταρ περνάει για δεύτερη φορά πίσω από τις κάμερες, σκηνοθετώντας το βιογραφικό δράμα «Unbroken», ένα από τα δυνατά οσκαρικά χαρτιά της σεζόν. Η Τζολί δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να κάνει το ποιοτικότερο βήμα στην καριέρα της, αφηγούμενη μια αμερικανική ιστορία ενός αφανούς ήρωα.

Αντζελίνα Τζολί: να γιατί θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ - εικόνα 1

Το θηλυκό μισό του ζεύγους Brangelina δείχνει να είναι φτιαγμένο από άφθαρτο υλικό. Έχει περάσει περίπου ενάμισης χρόνος από την προληπτική επέμβαση μαστεκτομής που έκανε η Αντζελίνα Τζολί, μετά τη γονιδιακή εξέταση που έδειξε ότι είχε 87% πιθανότητες για να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού. Η 39χρονη σταρ, όμως, δεν επέτρεψε να μετατραπεί η ιατρική της περιπέτεια σε μια ακόμη περίπτωση επικοινωνιακά προσοδοφόρου μιντιακού κανιβαλισμού. Εξάλλου, το διασημότερο ζευγάρι στο κόσμο έχει αποδείξει πολλάκις ότι δεν είναι διατεθειμένο να παραδοθεί άνευ όρων στο κυνικό celebrity παιχνίδι. Όπως δηλώνει η ίδια, «ήμουν πολύ τυχερή που είχα εξαιρετικούς γιατρούς και μια καλή ανάρρωση αλλά και που με περίμενε το project του “Unbrocken”».

Αντζελίνα Τζολί: να γιατί θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ - εικόνα 2

Το δεύτερο σκηνοθετικό της εγχείρημα δεν μοιάζει σε τίποτα με το άνισο βαλκανο-μελό ντεμπούτο της «In the Land of Blood and Honey». Η Τζολί, ευτυχώς, επιστρέφει κινηματογραφικά στην πατρίδα της, μεταφέροντας την αληθινή ιστορία του Λούις Ζαμπερίνι, ενός αφανή Αμερικανού ήρωα. Η απίθανη ιστορία του δρομέα μεγάλων αποστάσεων που κατατάχθηκε στην αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για να καταλήξει ναυαγός στα ανοιχτά του Ειρηνικού και από εκεί αιχμάλωτος στα ιαπωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι σίγουρα ένα σκηνοθετικό στοίχημα υψηλών φιλοδοξιών για την 39χρονη σταρ. Με τους αδελφούς Κοέν, μάλιστα, να υπογράφουν το σενάριο, το βρετανικό πουλέν Τζακ Ο’ Κόνελ («’71», «Γροθιές στους Τοίχους») στον πρώτο ρόλο και ένα άγνωστο true story που ταιριάζει απόλυτα στα γούστα των μελών της Ακαδημίας, οι οσκαρικές σειρήνες έχουν αρχίσει να χτυπούν πολύ πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε θα δούμε το «Unbroken».

Αντζελίνα Τζολί: να γιατί θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ - εικόνα 3

Η προσπάθεια της Αντζελίνα Τζολί να βγάλει το κουστούμι της σκληροτράχηλης σέξι ηρωίδας και να ακολουθήσει μαζί με τον σύζυγό της ένα πιο ώριμο κινηματογραφικό μονοπάτι, πάντα βέβαια στα κερδοφόρα χολιγουντιανά κατατόπια, είναι εδώ και καιρό εμφανής. Μητέρα έξι παιδιών πλέον, έχει μειώσει σταδιακά τις εμφανίσεις της μπροστά στην οθόνη (με τελευταία αυτή στη ντισνεϊκή εμπορική επιτυχία του «Maleficent»), δείχνοντας την ίδια στιγμή έντονο ενδιαφέρον για το ζωτικό δημιουργικό χώρο που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες.

Αντζελίνα Τζολί: να γιατί θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για Όσκαρ - εικόνα 4

Η ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και της δραμεντί «By the Sea», στην οποία θα πρωταγωνιστήσει και πάλι δίπλα στον Μπραντ Πιτ μια δεκαετία μετά το «Mr & Mrs Smith», δείχνει ότι η Αντζελίνα δεν σκοπεύει να αποχωριστεί τη σκηνοθετική καρέκλα τα επόμενα χρόνια. Η φιλοδοξία της 39χρονης καλλονής, λοιπόν, δεν είναι άλλη από το να μετατραπεί στην ώριμη περίοδό της σε μια θηλυκή εκδοχή του Κλιντ Ίστγουντ, δηλαδή μια action heroine που εξελίσσεται σε στιβαρό δημιουργικό κεφάλαιο, αφηγούμενη τολμηρές φιλελεύθερες αμερικανικές ιστορίες μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.