Amistad

2

Το 1839 οι Αφρικανοί σκλάβοι ενός ισπανικού δουλεμπορικού σκάφους εξεγείρονται, αλλά συλλαμβάνονται από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία της ανταρσίας.

Amistad

AMISTAD

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που έφτασε μέχρι το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, επειδή αναμείχθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η βασίλισσα της Ισπανίας και παράγοντες που ήταν υπέρ της δουλείας στον αμερικανικό Νότο. Το πιο ενδιαφέρον σημείο της βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι Αφρικανοί κατηγορούμενοι όχι μόνο δεν γνώριζαν την αγγλική γλώσσα αλλά αγνοούσαν τα πάντα γύρω από τον τρόπο σκέψης και τα δικονομικά ήθη του Νέου Κόσμου. Εκεί βρίσκονται και τα πιο συγκινητικά σημεία της ταινίας, όπως η σκηνή όπου ο λευκός δικηγόρος προσπαθεί να μεταφέρει στον Κινκέ. τον αρχηγό των εξεγερμένων, τις βασικές αρχές της δικονομίας ή να μάθει από πού έρχεται. Βρήκαμε επίσης εξίσου συγκινητική τη σκηνή όπου ένας άλλος κατηγορούμενος προσπαθεί να καταλάβει τη θρησκεία των λευκών μέσα από τις εικονογραφήσεις μιας Βίβλου. Το πρόβλημα ωστόσο, με την ταινία είναι η υπερβολική συγκινησιακή φόρτιση (η πανταχού παρούσα μουσική του Τζον Γουίλιαμς είναι στην κυριολεξία ισοπεδωτική) όπως και η χωρίς λόγο μεγάλη διάρκειά της. Ο Σπίλμπεργκ διστάζει ανάμεσα στο έπος και την ταινία καταγγελίας. κάνοντας ένα άνισο έργο, που όμως σε καμιά περίπτωση δεν είναι αδιάφορο.

Περισσότερες πληροφορίες

AMISTAD

2
  • Ιστορική
  • 1997
  • Διάρκεια: 155 '
  • Στίβεν Σπίλμπεργκ

Το 1839 οι Αφρικανοί σκλάβοι ενός ισπανικού δουλεμπορικού σκάφους εξεγείρονται, αλλά συλλαμβάνονται από τις αμερικανικές αρχές με την κατηγορία της ανταρσίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.