Βωβά αριστουργήματα στο Μέγαρο

Τέσσερις Έλληνες συνθέτες σε συνεργασία με την Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα ντύσουν μουσικά πέντε σπουδαία έργα του...

Βωβά αριστουργήματα στο Μέγαρο

Τέσσερις Έλληνες συνθέτες σε συνεργασία με την Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα ντύσουν μουσικά πέντε σπουδαία έργα του βωβού σινεμά το Σάββατο 28/4, στις 8.μ.μ στο Μέγαρο Μουσικής. Οι ταινίες που θα αποκτήσουν πρωτότυπο ζωντανό σάουντρακ είναι το «Lichtspiel, Opus I» (1921) του Βάλτερ Ρούτμαν (σύνθεση Ηρώ Φυτράκη), το «Symphonie Diagonale» (1924) του Βίκινγκ Εγκελινγκ (σύνθεση Ηλία Νικολαΐδη), το «Emak-Bakia» (1926) του Μαν Ρέι (σύνθεση Γεωργία Καλοδίκη) και τα «Tusalava» (1929) του Λεν Λάι και «Film» (1965) του Αλαν Σνάιντερ (σε συνθέσεις του Αλέξανδρου Μούζα). Τα έργα ερμηνεύει, σε πρώτη εκτέλεση η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Τιμές εισιτηρίων: €7,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), € 12,00 (65+, πολύτεκνοι), €19,00 και € 30,00. Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/08/2022

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένα γαλλικό βιογραφικό δράμα στην κορυφή του ελληνικού box office

Ο Ιούλιος αποχαιρέτισε τα θερινά σινεμά με χλιαρές εντυπώσεις και το "Άιφελ" ως εμπορικότερη ταινία του τετραημέρου.

Έρχεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Με πλούσια θεματική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές και πληθώρα καλεσμένων που έχουν διακριθεί στη βιομηχανία του animation, η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.