Μια ακόμη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά: Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ στο Κάρλοβι Βάρι

Το ντεμπούτο του Έλληνα σκηνοθέτη/μουσικού θα βρεθεί στο φημισμένο τσέχικο κινηματογραφικό φεστιβάλ το φετινό καλοκαίρι.

Μια ακόμη επιτυχία για το ελληνικό σινεμά: Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ στο Κάρλοβι Βάρι

Πηγαίνοντας κόντρα στους καιρούς και διαθέτοντας σφοδρό δημιουργικό πείσμα, το ελληνικό σινεμά δίνει το παρών σε κάθε μεγάλη φεστιβαλική διοργάνωση. Τώρα, είναι η σειρά του σκηνοθέτη/μουσικού Γιάννη Βεσλεμέ (γνωστού και ως Felizol), να εκπροσωπήσει τον ελληνικό κινηματογράφο με το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του σε μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Η Νορβηγία», λοιπόν, κάνει πρεμιέρα στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι το οποίο ξεκινά στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου. Η ταινία διαγωνίζεται στο τμήμα The East of the West, το οποίο φιλοξενεί πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών.

Ακολουθεί η σύνοψη της ταινίας:
1984. Ο Ζανό φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα «ζεστό κορίτσι». Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα.

Η Νορβηγία φοράει παπούτσια γυαλιστερά, χορεύει ανάμεσα σε πολύχρωμα καθάρματα και δαγκώνει μόνο όποτε αυτή θελήσει.

“Η Νορβηγία κατεβαίνει στη Μεσόγειο”

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.