Το Μυστικό της Μέιζι

1,5

Η Μέιζι θα βρεθεί ανυπεράσπιστη απέναντι στη διαμάχη των γονιών της, σε ένα δράμα που προσπαθεί να δει τον κυνικό κόσμο των μεγάλων μέσα από τα άδολα μάτια του αθώου ανήλικου θύματος, αλλά τελικά αστοχεί παραδειγματικά.

Το Μυστικό της Μέιζι

Ο επιτυχημένος έμπορος έργων τέχνης Μπιλ και η μεσήλικη ροκ σταρ Σουζάνα θα μπουν σε ένα σκληρό δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας την επιμέλεια του παιδιού τους. Η Μέιζι θα βρεθεί ανυπεράσπιστη απέναντι στη διαμάχη των γονιών της, σε ένα δράμα που προσπαθεί να δει τον κυνικό κόσμο των μεγάλων μέσα από τα άδολα μάτια του αθώου ανήλικου θύματος, αλλά τελικά αστοχεί παραδειγματικά.

Το Μυστικό της Μέιζι - εικόνα 1

Η ομότιτλη νουβέλα του Χένρι Τζέιμς, που γράφτηκε το 1897 και περιγράφει τις τραυματικές εμπειρίες που ζει μια μικρή κοπέλα μετά το διαζύγιο των γονιών της, μεταφέρεται στη σύγχρονη εποχή από το σκηνοθετικό δίδυμο Σκοτ ΜακΓκι και Ντέιβιντ Σίγκελ. Εδώ γονείς της ανήλικης Μέιζι­ είναι ο επιτυχημένος έμπορος έργων τέχνης Μπιλ και η μεσήλικη ροκ σταρ Σουζάνα, οι οποίοι ζουν σε ένα πολυτελές νεοϋορκέζικο διαμέρισμα. Όταν στη ζωή της οικογένειας θα αρχίσουν να εισέρχονται νέοι και όμορφοι πειρασμοί, τότε η σχέση του ζευγαριού θα διαλυθεί κι ένας σκληρός δικαστικός αγώνας για την επιμέλεια του παιδιού θα ξεκινήσει.
Η Μέιζι θα βρεθεί ανυπεράσπιστη απέναντι στη διαμάχη των γονιών της και στα φορτωμένα επαγγελματικά τους προγράμματα. Η μικρή θα βρει στο πρόσωπο της ερωμένης του πατέρα της Μάργκο έναν άνθρωπο που πραγματικά νοιάζεται για εκείνη, σε μια ιστορία που προσπαθεί να δει τον κυνικό κόσμο των μεγάλων μέσα από τα άδολα μάτια του αθώου ανήλικου θύματος.

Το Μυστικό της Μέιζι - εικόνα 2

Αυτό που καταφέρνει τελικά είναι να αστοχήσει από… χαμηλό ύψος, αδυνατώντας να προσεγγίσει την πολυπλοκότητα τόσο της προ-εφηβικής ευάλωτης ψυχοσύνθεσης όσο και των ενήλικων σχέσεων­. Το αμερικανικό δράμα χτίζει ολόκληρη την αφήγησή του σε κραυγαλέες σεναριακές ευκολίες, όπως αυτή των πλούσιων, πολυάσχολων γονιών που αδια­φορούν για τα παιδιά τους και των γειωμένων στην πραγματικότητα μεσοαστών που διατηρούν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους.
Οι χαρακτήρες παραμένουν εκνευριστικά στάσιμοι, τα συμπεράσματα κάτι παραπάνω από προσιτά, με τα κοντινά πλάνα στα αθώα μάτια και τον ατσούμπαλα χαρωπό βηματισμό της μικρής Ονάρα Έιπριλ να προσπαθούν απεγνωσμένα­ να φορτίσουν συναισθηματικά­ το άχρωμο μελόδραμα. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, πεπειραμένοι σολίστες όπως οι Τζούλιαν Μουρ και Στιβ Κούγκαν να παραμένουν κολλημένοι σε μια στείρα ερμηνευτική περιγραφικότητα, αφού πρώτα το σενάριο τους έχει στερήσει την ευκαιρία να δικαιολογήσουν στην οθόνη τη γονική αδιαφορία και τη ματαιοδοξία τους.

ΗΠΑ. 2012. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM / SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό της Μέιζι

What Maisie Knew
1,5
  • Δραματική
  • 2012
  • Διάρκεια: 99 '
  • Σκοτ ΜακΓκί, Ντέιβιντ Σίγκελ

Ο επιτυχημένος έμπορος έργων τέχνης Μπιλ και η μεσήλικη ροκ σταρ Σουζάνα, ζουν μαζί με την κόρη τους Μέιζι σε ένα πολυτελές νεοϋορκέζικο διαμέρισμα. Όταν στη ζωή της οικογένειας θα αρχίσουν να εισέρχονται νέοι και όμορφοι πειρασμοί, τότε η σχέση του ζευγαριού θα διαλυθεί και ένας σκληρός δικαστικός αγώνας για την επιμέλεια του παιδιού θα ξεκινήσει. Η Μέιζι θα βρεθεί ανυπεράσπιστη απέναντι στη διαμάχη των γονιών της και στα φορτωμένα επαγγελματικά τους προγράμματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.