Στο Νήμα

1,5

Άφθονο παρασκηνιακό υλικό, αλλά ελάχιστη πολιτική και κινηματογραφική ουσία, σε ένα αναποφάσιστο ως προς τους στόχους του ρεπορταζιακό ντοκιμαντέρ.

Στο Νήμα

Το πορτρέτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικού ηγέτη, μέσα από το χρονικό των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, του κλεισίματος της ΕΡΤ και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος. Άφθονο παρασκηνιακό υλικό, αλλά ελάχιστη πολιτική και κινηματογραφική ουσία, σε ένα αναποφάσιστο ως προς τους στόχους του ρεπορταζιακό ντοκιμαντέρ.

Στο Νήμα - εικόνα 1

Το νήμα του τίτλου δεν είναι άλλο από εκείνο που, απλωμένο στο τέλος της προεκλογικής διαδρομής του Ιουνίου του 2012, περίμενε τον νικητή/εθνικό σωτήρα της χώρας μας για να το κόψει. Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα τι θα συνέβαινε­ αν αυτός ήταν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, πρωταγωνιστής του παρόντος ρεπορταζιακού χρονικού, το οποίο προσπαθεί να σκιαγραφήσει το πορτρέτο του ακολουθώντας τον από τις δύο απανωτές προπέρσινες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο καλοκαίρι­.
Με την τεχνική της «αόρατης» (όσο είναι δυνατό αυτό) κάμερας, οι έμπειροι­ σε ταινίες τεκμηρίωσης και τηλεοπτικές παραγωγές Αλέξανδρος Παπανικολάου και Έμιλυ Γιαννούκου κλέβουν ανύποπτες στιγμές του νεαρού πολιτικού, των συνεργατών και των ψηφοφόρων του, ενώ ο ίδιος ο Τσίπρας εξομολογείται στιγμές της κομματικής του δράσης. Άφθονο το παρασκηνιακό υλικό, αλλά ελάχιστες η πολιτική και η κινηματογραφική ουσία, καθώς αυτό το καταγραφικό ντοκιμαντέρ παραμένει μέχρι τέλους αναποφάσιστο ως προς τους στόχους του, θέτοντας μόνον επιφανειακά ερωτήματα και αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τόσο τις προσωπικές αφηγήσεις όσο και τις εκτός δημοσιότητας «ανάσες».
Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 73΄. Διανομή: CINEDOC.

Περισσότερες πληροφορίες

Στο Νήμα

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2014
  • Διάρκεια: 73 '
  • Αλέξανδρος Παπανικολάου

Το πορτρέτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικού ηγέτη, μέσα από το χρονικό των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012, του κλεισίματος της ΕΡΤ και του πρώτου συνεδρίου του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.