Sold out προβολές στην Ταινιοθήκη για το αφιέρωμα στον Αγγελόπουλο

Η διοργάνωση που προβάλει την φιλμογραφία του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη 29/1 με πρωτοφανή επιτυχία.

Sold out προβολές στην Ταινιοθήκη για το αφιέρωμα στον Αγγελόπουλο

Το σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου συνεχίζει να συγκινεί, όχι μόνο τους μεγαλύτερους σε ηλικία σινεφίλ, αλλά και τους νέους. Sold out είναι καθημερινά οι προβολές του αφιερώματος «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», με τις ηλικίες 20 με 25 χρονών να δίνουν δυναμικό παρόν καθημερινά στη διοργάνωση! Σε αυτό, έχει βοηθήσει μέγιστα η πρωτοβουλία των διοργανωτών για την διμηουργία μιας ενιαίας κάρτας εισόδου διαρκείας των €10, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.

Η Γενική Γραμματέας ΔΣ Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μαρία Κομνηνού, δηλώνει σχετικά με την πρωτοφανή επιτυχία της διοργάνωσης, ότι «η τεράστια απήχηση του αφιερώματος στο συνολικό έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου επιβεβαιώνει ότι ο Αγγελόπουλος συναντά και επικοινωνεί με το σημερινό νεανικό κοινό όπως συνέβαινε με τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ΄70. Η τεράστια απήχηση σ’ ένα κοινό που προέρχεται από τα Πανεπιστήμια, τις Σχολές και το χώρο του οπτικοακουστικού, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι σε μια περίοδο κρίσης, οι νέοι στρέφονται σ’ ένα δημιουργό που δεν αφέθηκε ποτέ στις Σειρήνες της αισιοδοξίας και παρακολουθούσε με σκεπτικισμό το «παραμύθι» της Ολυμπιακής Ελλάδος. Το μεταναστευτικό και η κατάρρευση των Βαλκανίων απασχόλησαν τον δημιουργό ως την τελευταία του πνοή. Προβληματισμό, που συμμερίζεται και η νέα γενιά, όπως φαίνεται από τη μαζική της προσέλευση στο αφιέρωμα που συνεχίζεται στην Ταινιοθήκη μέχρι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου».

Το αφιέρωμα «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων» συνεχίζεται μέχρι αύριο Τετάρτη 29/1. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. Επίσης, την τελευταία μέρα του αφιερώματος θα γίνεται μια ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη (8.30 μ.μ.) όπου οι εισηγητές και το κοινό θα μιλήσουν για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".