Sold out προβολές στην Ταινιοθήκη για το αφιέρωμα στον Αγγελόπουλο

Η διοργάνωση που προβάλει την φιλμογραφία του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη 29/1 με πρωτοφανή επιτυχία.

Sold out προβολές στην Ταινιοθήκη για το αφιέρωμα στον Αγγελόπουλο

Το σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου συνεχίζει να συγκινεί, όχι μόνο τους μεγαλύτερους σε ηλικία σινεφίλ, αλλά και τους νέους. Sold out είναι καθημερινά οι προβολές του αφιερώματος «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», με τις ηλικίες 20 με 25 χρονών να δίνουν δυναμικό παρόν καθημερινά στη διοργάνωση! Σε αυτό, έχει βοηθήσει μέγιστα η πρωτοβουλία των διοργανωτών για την διμηουργία μιας ενιαίας κάρτας εισόδου διαρκείας των €10, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.

Η Γενική Γραμματέας ΔΣ Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Μαρία Κομνηνού, δηλώνει σχετικά με την πρωτοφανή επιτυχία της διοργάνωσης, ότι «η τεράστια απήχηση του αφιερώματος στο συνολικό έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου επιβεβαιώνει ότι ο Αγγελόπουλος συναντά και επικοινωνεί με το σημερινό νεανικό κοινό όπως συνέβαινε με τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ΄70. Η τεράστια απήχηση σ’ ένα κοινό που προέρχεται από τα Πανεπιστήμια, τις Σχολές και το χώρο του οπτικοακουστικού, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι σε μια περίοδο κρίσης, οι νέοι στρέφονται σ’ ένα δημιουργό που δεν αφέθηκε ποτέ στις Σειρήνες της αισιοδοξίας και παρακολουθούσε με σκεπτικισμό το «παραμύθι» της Ολυμπιακής Ελλάδος. Το μεταναστευτικό και η κατάρρευση των Βαλκανίων απασχόλησαν τον δημιουργό ως την τελευταία του πνοή. Προβληματισμό, που συμμερίζεται και η νέα γενιά, όπως φαίνεται από τη μαζική της προσέλευση στο αφιέρωμα που συνεχίζεται στην Ταινιοθήκη μέχρι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου».

Το αφιέρωμα «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων» συνεχίζεται μέχρι αύριο Τετάρτη 29/1. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. Επίσης, την τελευταία μέρα του αφιερώματος θα γίνεται μια ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη (8.30 μ.μ.) όπου οι εισηγητές και το κοινό θα μιλήσουν για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Γιώργου Ζώη από το πορτογαλικό φεστιβάλ Curtas Vila do Conde

Η ιβηρική διοργάνωση επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη τιμή για τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε το τελικό ανατριχιαστικό τρέιλερ του "Alien: Romulus"

Στην τελική ευθεία της επιστροφής του horror franchise, παρακολουθούμε ένα χορταστικά αγωνιώδες κλιπ που τιμά το πνεύμα των παλαιών ταινιών.

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.