Σχέδιο Απόδρασης

1

Ελάχιστες πρωτότυπες ιδέες, καταιγισμός κοινοτοπιών και δυο κουρασμένα παλικάρια που προσπαθούν να αναβιώσουν τα ’80s.

Σχέδιο Απόδρασης

Ο Ρέι Μπρέσλιν, σχεδιαστής συστημάτων ασφαλείας υψηλών απαιτήσεων και εξπέρ των αποδράσεων, πέφτει θύμα συνωμοσίας και καταλήγει σε μια φυλακή που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, θα προσπαθήσει να αποδράσει και να βρει αυτούς που τον παγίδευσαν. Ελάχιστες πρωτότυπες ιδέες, καταιγισμός κοινοτοπιών και δυο κουρασμένα παλικάρια που προσπαθούν να αναβιώσουν τα ’80s.

Σχέδιο Απόδρασης - εικόνα 1

Για ποιους άραγε είναι ακόμα είδηση ότι ο Σταλόνε και ο Σβαρτζενέγκερ συμπρωταγωνιστούν σε ταινία; Αυτοί που δεν τους χόρτασαν, λοιπόν, στους δύο «Αναλώσιμους» μπορούν να τους απολαύσουν τώρα ως έγκλειστους σε φυλακή στη μέση του πουθενά που προσπαθούν να δραπετεύσουν. Ο «Σλάι» κρατά εδώ τον πρώτο ρόλο υποδυόμενος έναν μηχανικό/σχεδιαστή συστημάτων ασφαλείας ο οποίος μπαίνει ως κατάδικος σε διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα κι επιχειρεί να αποδράσει (τα καταφέρνει πάντα!) εντοπίζοντας τα αδύναμα σημεία τους. Μια σκοτεινή συνωμοσία, ωστόσο, θα τον βάλει πραγματικά πίσω από τα κάγκελα μιας αναπόδραστης φυλακής που έχει σχεδιάσει ο ίδιος, χωρίς να ξέρει καν την τοποθεσία της (η μόνη πραγματικά καλή ιδέα του φιλμ). Με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, θα προσπαθήσει να το σκάσει και να βρει αυτούς που τον παγίδευσαν, σε μια ρουτινιάρικα γραμμένη και απρόσωπα σκηνοθετημένη από τον Σουηδό Μίκαελ Χάφστρομ («1408», «Η Τελετή») περιπέτεια του παλιού καλού βιντεο-καιρού, με ελάχιστες πρωτότυπες ιδέες, καταιγισμό κοινοτοπιών και δύο κουρασμένα παλικάρια που προσπαθούν να αναβιώσουν τα ’80s.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχέδιο Απόδρασης

Escape Plan
1
  • Περιπέτεια
  • 2013
  • Διάρκεια: 116 '
  • Μίκαελ Χάφστρομ

Ο Ρέι Μπρέσλιν, σχεδιαστής συστημάτων ασφαλείας υψηλών απαιτήσεων και εξπέρ των αποδράσεων, πέφτει θύμα συνωμοσίας και καταλήγει σε μια φυλακή που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Με τη βοήθεια ενός συγκρατούμενού του, θα προσπαθήσει να αποδράσει και να βρει αυτούς που τον παγίδευσαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.