
"Ο Ταύρος που Έπαιζε Πίπιζα” δεν είναι σαν τους άλλους ταύρους! Δυνατός και γεμάτος ζωντάνια, αντί να επιδεικνύει τη δύναμή του στη μάχη, παίζει πίπιζα, προσπαθώντας να πείσει τους γύρω του πως η ζωή μπορεί να έχει εναλλακτικές προσεγγίσεις, μακριά από την ατελείωτη επιθετικότητα και τον ανταγωνισμό. Μόλις τον γνωρίσετε, θα τον λατρέψετε!

Ο πρωταγωνιστής του γεμάτου νοήματα παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά ζωντανεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (από τις 16/11), σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η αχαλίνωτη φαντασία του σκηνοθέτη συναντά την πλούσια σε χιούμορ και συμβολισμούς γραφή του διάσημου συγγραφέα, σε μια παράσταση που αναδεικνύει τον γεμάτο αντιθέσεις και παραδοξότητες κόσμο του έργου.

Όπως συνηθίζει, ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενσωματώνει χορό και θεατρικά στοιχεία, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσική που υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Η μουσική συνοδεύει τον νεαρό ταύρο, που αγαπά να παίζει την πίπιζα του. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που υπογράφει και τη χορογραφία και τα σκηνικά, περιγράφει την παράσταση ως εξής: "Πρόκειται για μιούζικαλ με 17 πρωτότυπα τραγούδια — ουσιαστικά ένα διπλό άλμπουμ σε μορφή παράστασης. Ξέρετε, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, ένα τραγούδι μού παίρνει το μυαλό. Ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει μια τελειομανία με τις λέξεις, τις αισθήσεις, ακόμα και τις παραισθήσεις που δημιουργούν τα έργα του. Αυτό είναι κάτι μαγικό".

"Ο Ταύρος που Έπαιζε Πίπιζα” είναι μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Διασκεδαστική, αλλά και γεμάτη βαθιά κοινωνικά μηνύματα, καλεί παιδιά και μεγάλους να αναλογιστούν θέματα όπως η διαφορετικότητα, η ελευθερία και η αποδοχή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάρις Παρασκευάδης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Κωνσταντίνος Καϊκής, Σταμάτης Πακάκης,Εύα Τσάχρα, ΑνούςΜπογοσιάν, Λάμπρος Γραμματικός, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Αναστασία Γαλάτη, Νεφέλη Καφενταράκη,Φωτεινή Μουχτούρη.

Το σημείωμα του Ευγένιου Τριβιζά
"Ανάμεσα στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, θα υπάρχουν αρκετά που για πρώτη φορά μπαίνουν σε θέατρο. Από την παράσταση που θα δουν, θα εξαρτηθεί πώς θα ορίσουν την έννοια του θεάτρου,τι θα σημαίνει για αυτά από κει και πέρα η λέξη "θέατρο”. Κάτι βαρετό και αδιάφορο; Κάτι μαγευτικό και συναρπαστικό; Θα τους γεννηθεί η επιθυμία να ξαναζήσουν αυτή την εμπειρία ή όχι; Η πιο σημαντική διαφορά, όμως, είναι ότι ανάμεσα στα εκατοντάδες παιδικά μάτια που θα παρακολουθούν μια παράσταση, μπορεί να βρίσκονται και δύο που θα μαγευθούν και θα εντυπωσιαστούν τόσο πολύ, ώστε κάτι καθοριστικό θα συμβεί. Κάποιο από τα παιδιά θα σκεφτεί: "Αυτό θέλω να κάνω κι εγώ στη ζωή μου. Να κάνω τον κόσμο να γελάει έτσι, να συνθέτω τέτοια μουσική, να τραγουδάω έτσι, να γράφω τέτοια έργα".



Προπώληση: more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα
Όταν ο θρυλικός ταυρομάχος Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας ντε Βεράντας φτάνει στη Γρανάδα για να δώσει την εκατοστή του ταυρομαχία και, όπως όλοι περιμένουν, να θριαμβεύσει θανατώνοντας τον εκατοστό του ταύρο, δεν φαντάζεται όλα όσα θα συμβούν, δεν γνωρίζει ότι έχει κάτι κοινό με τον συγκεκριμένο ταύρο που πρόκειται να αντιμετωπίσει. Και ενώ η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη, ενώ στο δωμάτιο εισέρχονται και εξέρχονται με φρενήρη ρυθμό δημοσιογράφοι, δήμαρχοι, προύχοντες, θαυμαστές και δουλτσινέες, ενώ τα πλήθη αδημονούν στην αρένα, ο ανελέητος ταυρομάχος κατανοεί όλα εκείνα τα ανεξήγητα που δεν είχε συνειδητοποιήσει από την εποχή που ήταν ακόμα ένα μικρό αθώο παιδί.