Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον 'Ελληνικό Κόσμο' 'Ο Εξωγήινος και τα Παιδιά των Σπηλαίων - Ταξίδι στο φως!'

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών, με τους γονείς τους | 12 μ.μ.

11 Μαΐου | Παίζοντας με τις αισθήσεις
Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση και ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας.

18 Μαΐου | Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά… όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά.
Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον

Μπορούμε να συνδυάσουμε θεματικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ταινία "Ο Εξωγήινος και τα Παιδιά των Σπηλαίων - Ταξίδι στο φως!", που προβάλλεται στις 11 π.μ. στη "Θόλο", το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στον χρόνο και τον χώρο που θα διασκεδάσει τα παιδιά, καθώς ανακαλύπτουν την επιστήμη του φωτός, την ενέργεια και το ηλιακό σύστημα. Μία ταινία για όλη την οικογένεια, που χάρη στην τεχνολογία της "Θόλου" προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

25 Μαΐου | Τζίκης ο Τζιτζίκης
Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά…ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της Ιμεοχώρας τα τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών | 4 μ.μ.

12 Μαΐου | Μυθικές…μαμάδες, Οικογενειακό πρόγραμμα
Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, είναι πάντα δίπλα μας. Μύθοι, όπως της Ρέας, της Δήμητρας και της Θέτιδας, μας μιλούν για την αληθινή αγάπη της μητέρας. Ας γιορτάσουμε μαζί της, αυτή την ξεχωριστή ημέρα, παίζοντας και δημιουργώντας το δικό μας δώρο για εκείνη.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον

"Με σκουπάκι και μυστρί… ξεκινά η Ανασκαφή"
19 Μαΐου | Οικογενειακό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών*
26 Μαΐου | Οικογενειακό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών*

Μεταμορφωνόμαστε σε αρχαιολόγους για μια μέρα. Πώς γίνεται, όμως, μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για να ανακαλύψουμε ευρήματα που κρύβονται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα; Μικροί και μεγάλοι θα πραγματοποιήσουμε τη δική μας ανασκαφή στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του "Ελληνικού Κόσμου".

Πληροφορίες: Ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Για κρατήσεις θέσεων στο Τ. 212 254 0000 και στο email: reservations@hellenic-cosmos.gr 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2024