Τα παιδιά στο επίκεντρο του Athens Bike Festival Powered by ΔΕΗ

Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει με ένα μεγάλο αφιέρωμα στα παιδιά.

Athens Bike Festival 2024

Το Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ, η μοναδική έκθεση για το ποδήλατο στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας και μας καλεί να το γιορτάσουμε σε μια διαδραστική διοργάνωση. 

Τα παιδιά πάντα βρίσκονται στο επίκεντρο των δράσεων του Athens Bike Festival powered by ΔΕΗ και φέτος υπάρχουν αρκετές νέες δράσεις καθώς τα παιδιά μπορούν να κάνουν ποδήλατο στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, να ενημερωθούν για θέματα ασφαλείας και τεχνικών οδήγησης, να αποκτήσουν το πρώτο τους Δίπλωμα Ποδηλάτου και να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα με ποδήλατα ισορροπίας, το Walker Race.

Athens Bike Festival

Walker Race

Το Walker Race απευθύνεται σε επίδοξους ποδηλάτες ηλικίας από 2.5 έως 6 ετών. Είναι ένα παιχνίδι – με τη μορφή αγώνα – που δίνει την ευκαιρία σε συμμετέχοντες αλλά και στους γονείς τους, να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σε έναν αγώνα. Τα παιδιά ξεκινούν σε τετράδες, ανάλογα με την ηλικία τους και σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 2 – 3 ετών, 3 – 4 ετών & 4 – 6 ετών. Φορούν υποχρεωτικά κράνος, παίρνουν αριθμούς συμμετοχής και ύστερα από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο ξεκινούν για το πρώτο τους αγώνα. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα κληρωθεί ένα ποδήλατο IDEAL STROBE RD 20''.

Διάρκεια: Μία ώρα | Hμερομηνία: Κυριακή 14 Απριλίου | Ώρα: 11.30 π.μ.

Athens Bike Festival

Δίπλωμα Οδήγησης Ποδηλάτου για παιδιά

Τα παιδιά δημοτικού μαθαίνουν όχι μόνο να χρησιμοποιούν αλλά και να αγαπούν το ποδήλατο, ενώ ενημερώνονται για θέματα οδικής ασφάλειας. Το πρόγραμμα "Δίπλωμα Ποδηλάτου" στοχεύει στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στα παιδιά, την ενημέρωση των παιδιών για θέματα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης χρήσης του δρόμου αλλά και, εμμέσως, στην ευαισθητοποίηση των ενηλίκων απέναντι στο ποδήλατο. Και φυσικά στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, με έμφαση στην οδική ασφάλεια. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Cities for Cycling. Θα λειτουργεί καθημερινά και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης και τα γκρουπ ξεκινούν ανά μισή ώρα.

  • Απευθύνεται σε παιδιά της 4ης, 5ης και 6ης τάξης δημοτικού που γνωρίζουν ποδήλατο και είναι ώριμα για να ξεκινήσουν τις πρώτες τους "εξερευνήσεις"
  • Ενημερώνει για θέματα όπως τα σήματα κυκλοφορίας του ΚΟΚ αλλά και τα αξεσουάρ και τον εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτουν
  • Ολοκληρώνεται με πρακτική εξάσκηση σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, όπου τα παιδιά καλούνται να υλοποιήσουν μία σειρά από ασκήσεις

Παιδική χαρά ποδηλάτου

Επειδή τα παιδιά λατρεύουν το ποδήλατο, ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες ηλικίας 3 έως 10 ετών, η Οrient Bikes δημιουργεί μια "παιδική χαρά ποδηλάτου". Τα παιδιά επιλέγουν ένα από τα δεκάδες ποδήλατα που υπάρχουν διαθέσιμα προκειμένου να παίξουν και να απολαύσουν την χαρά του ποδηλάτου. Συγχρόνως, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές τα υποδέχονται και τα καθοδηγούν στην επιλογή του κατάλληλου για την ηλικία τους ποδηλάτου και τους απαντούν σε ερωτήσεις ή απορίες. Τα ποδήλατα είναι όλα της ORIENT, χωρίς βοηθητικές, και, για τους πολύ μικρούς αναβάτες είναι διαθέσιμα ποδήλατα ισορροπίας.

Κρατήσεις θέσεων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.