Ένα διαδραστικό χριστουγεννιάτικο camp στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας.

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Στις 27 ή 28 ή 29 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα εορταστικό και δημιουργικό ολοήμερο camp. Με μια σειρά δράσεων, τα παιδιά θα κληθούν να κοινωνικοποιηθούν και να λειτουργήσουν σε ομάδες, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και το πνεύμα συνεργασίας. Στόχος του Camp είναι τα παιδιά να πάρουν πρωτοβουλίες καλλιεργώντας την αυτοπεποίθησή τους λύνοντας γρίφους και ξεκλειδώνοντας μύθους. Θα εμπνευστούν από τα έργα και την ζωή του Αλέκου Φασιανού, θα διαβάσουν παραμύθια με σκοπό να φτιάξουν την δική τους ιστορία και να παίξουν θέατρο σκιών όπου τα παιδιά θα είναι σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Τέλος, θα φτιάξουν αναμνηστικά έργα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας
→ 9.00-10.00 Άφιξη – Καλωσόρισμα παιχνίδια γνωριμίας & περιήγηση στον χώρο του Μουσείου.
→ 10.00-10.30 Πρωινό
→ 10.30-11.30 Μουσειοβαλίτσα – Ο μύθος της γειτονιάς του Αλέκου Φασιανού.
→ 11.30-12.30 Ζωντανεύοντας τις φιγούρες του Αλέκου Φασιανού (Ζωγραφική & χειροτεχνίες)
→ 12.30-13.00 Παραμύθι & συζήτηση – θέατρο σκιών με φιγούρες του Φασιανού & συζήτηση
→13.00-13.30: Μεσημεριανό φαγητό
→ 13.30-14.30 Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό έργο ή στολίδι.

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com
contact@alekosfassianos.gr

Παράλληλα, στις 30/12 (3 μ.μ., και ανά δυο Σάββατα το μήνα), οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μουσειοβαλίτσα του Αλέκου Φασιανού "Ο μύθος της γειτονιάς μου". Ποιος είναι ο Μύθος της γειτονιάς; Πώς γίνεται ένα σπίτι μουσείο; Πώς γίνεται η ζωή ζωγραφική; Ακολουθήστε το χέρι του ζωγράφου και συναρμολογήστε βήμα-βήμα το μουσείο στη γωνία Χίου και Νεοφύτου Μεταξά. Ετοιμαστείτε τώρα να πετάξετε δράκους, μέλισσες και πουλιά πάνω από το μεγάλο ξύλινο ταμπλό για να ακούσετε, να ανακαλύψετε και να φανταστείτε. Στο τέλος, μετρήστε τους σπόρους σταχυού που συλλέξατε και ξεκλειδώστε τον μύθο.

Η μουσειοβαλίτσα είναι ένα ολοκληρωμένο αυτόνομο εκπαιδευτικό kit που σκοπό έχει να ταξιδέψει σε σχολεία όλης της χώρας και να παρουσιάσει την ιστορία και τη συλλογή του Μουσείου Αλέκος Φασιανός με πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Εισιτήρια:
Παιδικό ατομικό εισιτήριο:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών.
Έναρξη: 12:00 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Κόστος συμμετοχής: 10 € / συμμετοχή
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)

Συνδυαστικό εισιτήριο:
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-11 ετών & τους συνοδούς τους
Έναρξη: 12:00 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά 
Κόστος συμμετοχής: 20 €. ( Στην τιμή περιλαμβάνεται η συμμετοχή ενός παιδιού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η δωρεάν περιήγηση ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ συνοδών στο μουσείο την ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος)
Πρόσβαση: Σταθμός Μεταξουργείο ή Σταθμός Λαρίσης (Γραμμή 2)

Εγγραφές και πληροφορίες μέσω more.com

Μην ξεχάσετε να περάσετε από το Alekos Fassianos Boutique και να ανακαλύψετε τα επιμελημένα του είδη, κατασκευασμένα από τον Αλέκο Φασιανό ή εμπνευσμένα από την τέχνη του. Όλα τα έσοδα διατίθενται για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Μουσείου Αλέκος Φασιανός.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.