Η "Πεντάμορφη και το Τέρας" έρχονται στο Μικρό Παλλάς...αλλιώς

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς

Η παιδική παράσταση "Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" έρχεται από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Μικρό Παλλάς, έτοιμη να μιλήσει και να μαγέψει, τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε, διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Παρασκευά Καρασούλο και μια ομάδα σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών.

Στην "Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς" τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας. Συγκεκριμένα, η Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η προσωποποίηση της καλοσύνης αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη. Μπορεί. Παραμένει βέβαια αναλλοίωτη η ίδια βασική προαιώνια και διαχρονική αρχή: η αγάπη που παραμένει ένας μηχανισμός υπέρβασης των πάντων στην ανθρώπινη ζωή, μπορεί να τακτοποιήσει συμπληρωματικά τις διαφορές και τις διαφορετικότητες, αν υπάρχει λόγος.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς

Και στην ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος υπάρχουν πολλοί. Και πάνω από όλους, ο βασικός λόγος είναι, πως κανείς άνθρωπος δεν είναι ούτε παραμένει μόνο καλός ή μόνο κακός σε όλη του τη ζωή χωρίς λόγο ή πάλι, κανείς δεν είναι μόνο άσχημος ή μόνο όμορφος για όλα τα μάτια που τον κοιτούν.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς

Την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο Σταύρος Ράγιας, ο οποίος διαθέτει ήδη μια πολυετή θητεία στο παιδικό θέατρο ως ηθοποιός και συνεργάτης σημαντικών παιδικών παραστάσεων. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος και σκηνογράφος Ανδρέας Γεωργιάδης. Τη μουσική αλλά και τα τραγούδια της παράστασης (σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου), συνέθεσε ο Χρίστος Θεοδώρου, γεμίζοντας με το ταλέντο του, ρυθμούς και μοναδικά χρώματα το έργο.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς

Έκπληξη της παράστασης ωστόσο αποτελεί η συνύπαρξη επί σκηνής, δύο σπουδαίων ερμηνευτών: του Δώρου Δημοσθένους και της Βικτωρίας Ταγκούλη, που ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους στην παράσταση. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πεντάμορφη και το Τέρας... αλλιώς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Μουσική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού-ύμνος στην εσωτερική ομορφιά της Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ γεμάτη χιούμορ, λυρισμό, δράση και τραγούδια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.