Νέες κυκλοφορίες βιβλίων που θα κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά αυτό το καλοκαίρι

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων έφτασαν για να συντροφέψουν τις καλοκαιρινές διακοπές των μικρών μας φίλων.

νεες κυκλοφορίες

Το καλοκαίρι ξεκίνησε, οι διακοπές έφτασαν και είναι ώρα της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Επιλέγουμε νέες κυκλοφορίες που θα ταξιδέψουν και θα συνεπάρουν τους μικρούς μας αναγνώστες στις φετινές τους διακοπές. 

Αγριολούλουδα, Liniers - Εκδόσεις 'Ικαρος 

αγριολούλουδα

Ένα βιβλίο-γιορτή, αφιερωμένο στους μαγικούς δεσμούς που ενώνουν τα παιδιά. Όταν οι δυο μεγαλύτερες αδερφές της ξεκινούν να εξερευνήσουν ένα μυστηριώδες νησί, η μικρότερη δεν θέλει να μείνει πίσω και να χάσει την περιπέτεια. Από το δραματικό ξεκίνημά της "Έγινε ένα τρομερό αεροπορικό δυστύχημα!" μέχρι το αστείο και ανατρεπτικό τέλος, εκείνο που ξεχωρίζει σ’ αυτή την ιστορία είναι ο θαυμασμός του Liniers για την ασυγκράτητη δύναμη της παιδικής φαντασίας.

Η παιδική χαρά, Μαρίνος Σταμούλης - Εκδόσεις 'Ικαρος

παιδική χαρά

Μια παρέα παιδιών παίζει κάθε μέρα σε μια παιδική χαρά. Οι γονείς τους δεν καταλαβαίνουν γιατί τους αρέσει τόσο πολύ, στα μάτια τους φαίνεται παλιά και συνηθισμένη. "Μα, γιατί είναι μαγική!" λένε τα παιδιά. Να είναι έτσι άραγε;Μόνο αν παίξουν οι ίδιοι εκεί θα καταλάβουν.Ένα βιβλίο για τον μαγικό κόσμο της φαντασίας και της χαράς, που δεν έχει ηλικία!

Πάμε διακοπές: Πίκο και Λόλα, Λίνα Σωτηροπούλου - Εκδόσεις Μεταίχμιο

πάμε διακοπές

Ήρθε η ώρα για διακοπές. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός; Τι θα πάρουμε μαζί μας; Τι χρειάζεται για να περάσουμε ωραία; Ακολούθησε τον Πίκο και τη Λόλα στην περιπέτειά τους και όλες οι απορίες σου θα λυθούν.

Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας , η αλεπού και το άλογο: Η ιστορία ζωντανεύει, Mackesy Charlie - Εκδόσεις Παπαδόπουλος

το αγορι

Μετά από την παγκόσμια εκδοτική επιτυχία του πρώτου του βιβλίου, ο Charlie Mackesy έφτιαξε μια  ταινία μικρού μήκους μαζί με 100 συνεργάτες μέσα σε  σχεδόν 2 χρόνια, με τους αγαπημένους ήρωες αγόρι, τυφλοπόντικα, αλεπού και άλογο. Αυτό είναι το βιβλίο της ταινίας.

Αριόλ 7 -Σκύλος που γαβγίζει δε δαγκώνει, Emmanuel Guibert - Εκδόσεις Κόκκινο

αριολ 7

Ο κύριος Λεμπλούμ είναι ο δάσκαλος του 'Αριολ. Ψηλός, δυναμικός, φοράει πάντα γυαλιά και θα τον ακούσεις συχνά να γαβγίζει, δίχως ποτέ να δαγκώνει. Του αρέσει να ετοιμάζει με τους μαθητές του δημιουργικές θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει τους αριθμούς και τα μαθηματικά με τη ζωγραφική! Το βιβλίο περιλαμβάνει 12 περιπέτειες του Αριόλ και των φίλων του και είναι το έβδομο της σειράς.

Κλεψιές για καρπαζιές: Μυστήρια στην πολυκατοικία 6, Μπεγκόνια 'Ορο - Εκδόσεις Καστανιώτη

κλεψιες και καρπαζιες

Κάτι μαγειρεύεται στην Οδο Μηλιάς 24! Το πατίνι της Ολίβια είναι η αρχή μιας σειράς από ανησυχητικές (για κάποιους) και πολύ βολικές (για κάποιους άλλους) εξαφανίσεις. Ποιος ένοικος της πολυκατοικίας μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτές τις κλεψιές για καρπαζιές; Όταν ο Ουγκό και η Ολίβια αρχίζουν τις έρευνες, γίνεται φανερό ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πιο μακρύ χέρι από όσο πρέπει.

Κολυμπώντας πέρα από τα όρια, Σπύρος Χρυσικόπουλος - Εκδόσεις Ψυχογιός

κολυμπώντας

Ο Σπύρος είναι ένας κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων και κάθε εγχείρημά του φαντάζει ακατόρθωτο. Η προσήλωση στους στόχους του, οι απαιτητικές και ταυτόχρονα πολύωρες προπονήσεις αλλά και η δύναμη του μυαλού είναι τα εφόδια που τον βοηθούν να πραγματοποιεί τα όνειρά του. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και κάποιες φορές έρχεται αντιμέτωπος με απροσπέλαστες δυσκολίες. Η ιστορία του, όμως, μας δείχνει ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε και ότι κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς! Στο τέλος, η ανταμοιβή της επιτυχίας είναι μοναδική. Μια αληθινή ιστορία που μας κάνει να αναθεωρήσουμε σχετικά με τα ανθρώπινα όρια.

Ζήκος ο λύκος - Σε καιρό καραμπίνας, Μιχάλης Καζάκης - Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

ζηκος λυκος

Μια ιστορία αγάπης, περιπέτειας και μαχητικότητας, που γεμίζει την καρδιά με πάθος για ζωή και ελευθερία. Μια εικονο-συγγραφή, με τον δημιουργό στον διττό ρόλο του συγγραφέα και εικονογράφου, που εισάγει τα παιδιά στην αλληγορία, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια, με πολλή πολλή φαντασία και αισθητική.

Τι είπε ο μπαμπάς, Άλφονς; Gunilla Bergström - Εκδόσεις Μάρτης 

αλφονς

Μου αρέσουν οι μέρες που βιαζόμαστε, επειδή πρέπει να τα προλάβουμε όλα, σκέφτεται ο Άλφονς. Μέρες σαν κι αυτές ο μπαμπάς ξεχνάει να με μαλώσει. Μέρες σαν κι αυτές όλα μπορούν να συμβούν! Γνωρίστε τον Άλφονς, ένα από τα πιο διάσημα παιδιά στον κόσμο!

Το κόκκινο θηρίο, Παπουτσάκη Αγάπη - Εκδόσεις Πατάκη

το κοκκινο θηριο

Τι σόι ιστορία είναι αυτή που ξεκινάει με έναν τρικούβερτο καβγά για ατίθασα φρύδια, κουτσομούρες και γραμματικά λάθη; . Η Χαρά βρίσκει την ησυχία της ζωγραφίζοντας, μέχρι τη στιγμή που το θηρίο μέσα της θα ξεπεταχτεί με φόρα πάνω στο χαρτί ως μια ανεξέλεγκτη κόκκινη μουντζούρα. Ένα θηρίο χιλιομπερδεμένο όσο και το πεπρωμένο του. Γιατί ποιος είναι, αλήθεια, ο προορισμός μιας μουντζούρας; Μόνη και γεμάτη ερωτήματα, η μουντζούρα-θηρίο θα ξεκολλήσει από το άδειο χαρτί ξεκινώντας μια περιπέτεια για να ανακαλύψει τον εαυτό της.

Παιδιά, χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ; Δρ Θεόδωρος Παπακώστας - Εκδόσεις Key books

Παιδια χωράει όλη η αρχαιότητα

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος υπερήρωας του αρχαίου κόσμου; Ποια τεράστια παλάτια χάθηκαν για αιώνες και ξαναβγήκαν στο φως; Γιατί μας πηγαίνουν εκδρομή στον Παρθενώνα; Πώς ένα γαϊδουράκι έγινε ήρωας και το δόξασε όλη η αρχαία Αθήνα; Ποιο ήταν το πιο διάσημο αίνιγμα της αρχαιότητας; Εσύ μπορείς να το λύσεις; Αυτό το βιβλίο θα σε ταξιδέψει εύκολα, γρήγορα και απλά σε κόσμους αρχαίους και θα καταλάβεις γιατί η αρχαιολογία είναι τόσο συναρπαστική!

Παιχνίδια με τη φωτιά : Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, Isaac Palmiola - Εκδόσεις διόπτρα 

χολμς

Όταν το μυστήριο χτυπήσει την πόρτα σου, φώναξε τον Σέργουφ Χολμς!
Συναγερμός! Ταυτόχρονες πυρκαγιές έχουν προκαλέσει χάος στους δρόμους και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Ο δράστης πρέπει να βρεθεί και να συλληφθεί. Κάποιος έκαψε τρία κτίρια στην πόλη παίζοντας με τη φωτιά. Ο Λορντ Μόντι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν πως δεν είναι ο ένοχος. Αλλά τότε, ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτή την καταστροφή; Οι περιπέτειες της Λέσχης Σέργουφ δε σταματάνε!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.