Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων απο τις εκδόσεις Ίκαρος

"Η παιδική χαρά" και το "Μαστρο-τζέπετο" είναι δύο από τις τρείς καινούργιες κυκλοφορίες, παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ίκαρος.

εκδόσεις ίκαρος

Οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν τρεις νέους τίτλους βιβλίων για τους μικρούς αναγνώστες.

Η παιδική χαρά (Μαρίνος Σταμούλης, Ντανιέλα Σταματιάδη)

παιδική

Μια παρέα παιδιών παίζει κάθε μέρα σε μια παιδική χαρά. Οι γονείς τους δεν καταλαβαίνουν γιατί τους αρέσει τόσο πολύ, στα μάτια τους φαίνεται απλή και συνηθισμένη. "Μα, γιατί είναι μαγική!" λένε τα παιδιά. Να είναι έτσι άραγε; Μόνο αν παίξουν οι ίδιοι εκεί θα καταλάβουν... Ένα βιβλίο για τον μαγικό κόσμο της φαντασίας και της χαράς, που δεν έχει ηλικία. Τα χρώματα και σχέδια της Ντανιέλας Σταματιάδη αποδεικνύουν με τον πιο ζωντανό και ευφάνταστο τρόπο πως η πραγματικότητα μπορεί να μετατραπεί στο πιο μαγικό κι ονειρικό τοπίο αρκεί να την κοιτάξεις με τα μάτια ενός παιδιού.

Μαστρο-τζεπέτο (Fabio Stassi)

fabio

Ο Fabio Stassi αφήνει για λίγο τον αγαπημένο του ήρωα και βιβλιοθεραπευτή Βίντσε Κόρσο και δημιουργεί μια απρόσμενα σπαρακτική μεταφορά της κλασικής ιστορίας του Πινόκιο, ένα από τα διασημότερα έργα της Ιταλικής λογοτεχνίας. Απογυμνώνοντάς τη από καθετί παραμυθένιο, ο δημοφιλής συγγραφέας μεταφέρει την ιστορία στο σήμερα σε μια ρεαλιστική πραγματικότητα, δημιουργώντας έτσι ένα μυθιστόρημα για τη μοναξιά, τα γηρατειά, την περιθωριοποίηση και την κοινωνική βία.

Ο μαστρο-Τζεπέτο, ηλικιωμένος και ολομόναχος, χάνει σιγά σιγά τη μνήμη του και τη λαλιά του. Οι συγχωριανοί του, στυγνοί και άκαρδοι, τον περνούν για τρελό και του στήνουν μια σκληρή φάρσα: τον κάνουν να πιστέψει πως ένα κούτσουρο που του χαρίζουν είναι μαγικό. Τότε ξεκινά και το μαρτύριο του γερο-Τζεπέτο, που προσπαθεί να δώσει ζωή στο άψυχο ξύλο, μεταμορφώνοντάς το σε μικρό παιδί, τον Πινόκιο. Με τον Μαστρο-Τζεπέτο ο Fabio Stassi μας χαρίζει τη συγκλονιστική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν αναζητά απλώς τον γιο του, αλλά παλεύει με μια περίκλειστη, εχθρική κοινωνία, η οποία δεν του επιτρέπει ούτε να αγαπά ούτε και να συνεχίζει να ελπίζει.

Μάργκo. Μια τούρτα για τον 'Οσκαρ (Lou Peacock, Ingela P. Arrhenius) 

μάργκο

Η Lou Peacock και η Ingela P. Arrhenius δημιουργούν ένα βιβλίο-ύμνο για την αξία της ενσυναίσθησης, της καλοσύνης και της φιλίας. Ίσως η καλύτερη συνταγή για να κρατηθεί μια γερή φιλία να είναι τελικά ένα κομμάτι τούρτα!Μια γλυκιά ιστορία που ανοίγει τον διάλογο με τους λιλιπούτειους φίλους μας για την καλοσύνη και την αλληλεγγύη. Έχετε γνωρίσει τη Μάργκο; Είναι χαρούμενη, εξυπηρετική και ευγενική – η καλύτερη φίλη! Σήμερα θα πάει επίσκεψη στον καλύτερό της φίλο, τον Όσκαρ, και έχει φτιάξει μια τούρτα για να φάνε οι δυο τους. Ο Όσκαρ λατρεύει τις τούρτες. Αλλά μέχρι να φτάσει στο σπίτι του και αφού βοηθήσει όλους τους φίλους της στη διαδρομή, θα μείνει, αλήθεια, τούρτα για να μοιραστεί μαζί του;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.