Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Tasos Vrettos

Μετά τον "Ραφτάκο των λέξεων", η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει από 5 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης” με αγαπημένους μύθους του Αισώπου μέσα από μια καινούργια ματιά. Στις πολύχρωμες, γεμάτες ζωντάνια, μουσική και κίνηση, "Αισωπομαχίες”, πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα. Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάμε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα και η συμφιλίωση.

Αισωπομαχίες
© Τάσος Βρεττός

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μια παράσταση φτιαγμένη με αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις, όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό.

Ασωπομαχίες
© Τάσος Βρεττός

"Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι", "Oι δύο τράγοι", "Ο βοριάς και ο ήλιος", "Ο κάβουρας και το φίδι", "Ο λαγός και η χελώνα" είναι οι μύθοι που συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση "Αισωπομαχίες" που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε μουσική του Πέτρου Δαμουλή. Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη σε διπλή διανομή με τη Xρύσα Διαμαντοπούλου και η Έλσα Λουμπαρδιά.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αισωπομαχίες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πέντε μύθοι του Αισώπου, «Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι», «Oι δύο τράγοι», «Ο βοριάς και ο ήλιος», «Ο κάβουρας και το φίδι» και «Ο λαγός και η χελώνα», ενώνονται σε μια επετειακή διαδραστική παράσταση και με όχημα τη ζωντανή μουσική από 13 διαφορετικά μουσικά όργανα-τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν-, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών, δίνοντας ζωντάνια και ρυθμό, ενώ μέσα από τα μαθήματα και παθήματα των ηρώων του Αισώπου μαθαίνουν για τις μεγαλύτερες αξίες και της ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2024