"Η Συμμορία του Μεσονυκτίου": μια παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά

Έρχεται από τις 9 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

Η συμμορία του μεσονυκτίου Αγγελική Κοκκοβέ©

Το έργο του Βρετανού Ντέιβιντ Ουάλιαμς, του συγγραφέα που έχει λάβει τρεις φορές το βραβείο "Παιδικού βιβλίου της χρονιάς" στα εθνικά βραβεία της χώρας του, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Δεγαϊτη.

 Συμμορία του Μεσονυκτίου" είναι ένα αισιόδοξο  και τρυφερό έργο που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, όπου όλα είναι δυνατά για πέντε διαφορετικούς αλλά πραγματικούς φίλους!

Η συμμορία του μεσονυκτίου

Η πλοκή

Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο "Λορντ Φαντ", το πιο παράξενο του Λονδίνου! Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους την Άμπερ, τον Τζορτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. Η παρέα θα τον μυήσει στη "Συμμορία του Μεσονυκτίου" που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο, ακόμη και το πιο τρελό, φτάνει το ρολόι να χτυπήσει μεσάνυχτα.

Η συμμορία του μεσονυκτίου

Η "Συμμορία του Μεσονυκτίου" είναι μια ιστορία με πέντε διαφορετικά παιδιά, που μέσα από την φιλία τους, αναδεικνύονται θέματα και έννοιες που μας ενδιαφέρουν μέχρι και σήμερα, όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα, η εν συναίσθηση και φυσικά, η αγάπη.

Δημήτρης Δεγαϊτης

Διαβάστε Επίσης

Πρωτότυπη μουσική (Νίκος Τσέκος), video art, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί (Μαρίζα Τσίγκα), θα μετατρέψουν το σκηνικό χώρο σε ένα ιδανικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό. Τα σκηνικά υπογράφει η Αρετή Μουστάκα, τα κοστούμια η Ιφιγένεια Νταουντάκη και τα γραφιστικά και το teaser ο Γιάννης Στύλος.

Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Δώρα Χουρσανίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Φοίβος Σαμαρτζής, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Ανδριανή Νεοκλέους

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

Από τον Οκτώβριο κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. και στις 3:00 μ.μ. 
Προπώληση εισιτηρίων https://www.viva.gr/tickets/theater/i-symmoria-tou-mesonyktiou/

Περισσότερες πληροφορίες

Η συμμορία του μεσονυκτίου

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 80 '

Μια μυστική συμμορία πέντε παιδιών με διαφορετικές κοινωνικές καταβολές πρωταγωνιστεί στη γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα ιστορία που μιλά για διαχρονικές αξίες, όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία, με φόντο το θάλαμο ενός νοσοκομείου όπου όλα μπορούν να συμβούν όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα! Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου. Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά μια προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζορτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται. Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του μεσονυκτίου», που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η "Παπλωματού" ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου"

Το θρυλικό "Δώρο της Παπλωματούς" της αείμνηστης Μαριάννας Τόλη επιστρέφει πέντε χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση στο στέκι του, σε αναβίωση του Σωκράτη Μαϊδώνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2025

Ξεκίνησαν οι αναγνώσεις για τη "Μέριλιν" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Δείτε εικόνες

Η παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι της Τασούλας Επτακοίλη (σε διασκευή Σοφιάννας Θεοφάνους) και είναι σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ "Περιβαλλο-Τεχνήματα"

Μια διήμερη εορταστική εκδήλωση έρχεται στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι για να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Προλαμβάνοντας τα παιδικά ατυχήματα στο σχολείο

Μερικές χρήσιμες οδηγίες λίγο πριν το πρώτο κουδούνι από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

Το 3ο Cycladic Kids Festival έρχεται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Φέτος, το πολυθεματικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Σεπτέμβριος για τους μικρούς επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων

Δείτε όλες τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που ετοιμάζει το μουσείο για τα παιδιά.

PLAYMOBIL Sky Trails: Το παιχνίδι που συνδυάζει δράση και φαντασία φτάνει στην Κηφισιά

Ένα παιχνίδι που συνδυάζει δημιουργικότητα, κατασκευή και δράση, σε ένα μοναδικό λανσάρισμα γεμάτο εκπλήξεις.