Πέντε παραστάσεις με οικολογική συνείδηση

Κατεπείγοντα χαρακτήρα αποκτά το ζήτημα της ευαισθητοποίησης, ιδίως των νεότερων γενιών, γύρω από την κλιματική αλλαγή και αποτυπώνεται στις θεατρικές σκηνές.

Πέντε παραστάσεις με οικολογική συνείδηση

Κατεπείγοντα χαρακτήρα αποκτά το ζήτημα της ευαισθητοποίησης, ιδίως των νεότερων γενιών, γύρω από την κλιματική αλλαγή. Στο Παλλάς ο Φωκάς Ευαγγελινός κάνει «Βουτιά στη Βυθούπολη» του Γιώργου Δ. Λεμπέση με ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ για την κλιματική αλλαγή. Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Μαριέλλα Σαββίδου, Idra Kayne, Φώτης Σεργουλόπουλος.

Στο ίδιο πνεύμα, η Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου σκηνοθετεί το «Μαγικό φίλτρο» του σημαντικού συγγραφέα Μίχαελ Έντε στο Κάτω απ’ τη Γέφυρα. Τις «Τέσσερις εποχές», μια παράσταση-ύμνος στη φύση, υπογράφει η ομάδα Patari Project της Σοφίας Πάσχου στη Λυρική, αντλώντας έμπνευση από το διαχρονικό μουσικό αριστούργημα του Βιβάλντι, σε νέα ενορχήστρωση του Νίκου Γαλενιανού.

Ο «Θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας» μας μεταφέρει στο μακρινό 2124 με χρήση 3D mapping, για να μας προειδοποιήσει για την οικολογική καταστροφή. Η παράσταση ανεβαίνει στο Χυτήριο με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους Άρη Πλασκασοβίτη και Σωκράτη Πατσίκα. Στο Γκλόρια, τέλος, η ομάδα του Πολιτιστικού Πάρκου παρουσιάζει τον «Κατακλυσμό» του Δημήτρη Λέντζου, μια μουσικοχορευτική παράσταση με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν η χλωρίδα και η πανίδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Κατακλυσμός

  • Μουσικοχορευτική
  • Διάρκεια: 90 '

Τα ζώα της κιβωτού αναλαμβάνουν δράση όταν ο Νώε μαθαίνει για έναν νέο κατακλυσμό. Σύμμαχός τους κι επιστάτης της κιβωτού ο Καραγκιόζης (από τον Γ. Πολίτη).

Βουτιά στη Βυθούπολη

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 110 '

Μια νέα ιστορία εμπνευσμένη από το σύμπαν του παιδικού μπεστ σέλερ «Ψαρόσουπα» ζωντανεύει από έναν πολυπληθή θίασο σε ένα μουσικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Ο θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 100 '

Μια διαδραστική παράσταση με προβολές 3D mapping που μας μεταφέρει στο 2124 και μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Τέσσερις εποχές

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιδέα της ανακύκλωσης βρίσκεται στον πυρήνα μιας παράστασης-ύμνος στη φύση, που μπλέκει το διαχρονικό μουσικό αριστούργημα του Βιβάλντι με νέα ηχητικά τοπία φτιαγμένα από υλικά ανακύκλωσης και ηλεκτρονική επεξεργασία φυσικών ήχων.

Το μαγικό φίλτρο

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Ίσως το σημαντικότερο θέμα για την ανθρωπότητα σήμερα, η κλιματική αλλαγή, αποτελεί το κεντρικό θέμα του σημαντικού συγγραφέα, δημοσιογράφου και παιδαγωγού.

Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.