Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε τις νέες παραστάσεις αλλά και τις επαναλήψεις που βλέπουν με καινούργια ματιά τα κλασικά κείμενα ή καταθέτουν τις δικές τους, πρωτότυπες ιστορίες.

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις

#1 «Ως την άκρη του ονείρου»

Η Κέλλυ Σταμουλάκη και ο Θίασος Αβάντι μετακομίζουν στον ολοκαίνουργιο Νέο Ακάδημο με την ιστορία της μικρής Πετρίνας, που ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι ενηλικίωσης. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

#2 «Η μωβ ομπρέλα»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 1

Το έργο της Άλκης Ζέη, που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών μιας οικογένειας λίγο προτού ξεσπάσει ο πόλεμος του 1940, σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις η Δήμητρα Λαρεντζάκη, μετά την επιτυχία του στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

#3 «Ερωτόκριτος»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 2

Έτος Ερωτόκριτου το 2019 και η Ελένη Βλάχου υπογράφει μια διασκευή για παιδιά με ζωντανή μουσική, βασισμένη στο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

#4 «Το δώρο της παπλωματούς»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 3

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές δουλειές της Μαριάννας Τόλη, η «Παπλωματού», αναβιώνει στο Νέο Θέατρο «Κατερίνας Βασιλάκου», βασισμένη στη διασκευή του ομώνυμου βραβευμένου παραμυθιού από την αγαπημένη δημιουργό.

#5 «Ο Ουρανένιος»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 4

Στο Θέατρο Ζίνα ο Νίκος Ορφανός μας υποδέχεται με την 7μελή παρέα του και τις μουσικές του Γιάννη Ζουγανέλη, σε μια περιπέτεια από άλλον κόσμο για τα μεγάλα όνειρα, την οποία έχει γράψει ο παιδικός συγγραφέας Γιώργος Δ. Λεμπέσης.

#6 «Το αηδόνι του αυτοκράτορα»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 5

Σε ένα μαγευτικό animated ταξίδι μάς προσκαλεί το οπερατικό παραμύθι της Λένας Πλάτωνος, που μεταμορφώνει το κλασικό έργο του Άντερσεν σε μια επίκαιρη παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας. (Λυρική)

#7 «Το σκλαβί»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 6

Εμπνευσμένο από ένα συμιακό παραμύθι για τον νόθο γιο ενός βασιλιά, το έργο-σταθμός της Ξένιας Καλογεροπούλου επιστρέφει στο Πόρτα, σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου, με πολλούς ταλαντούχους νέους ηθοποιούς.

#8 «Όλιβερ Τουίστ»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 7

Ο νέος ηθοποιός Διονύσης Πιφέας ερμηνεύει τον κλασικό ήρωα. Μαζί του στη σκηνή οι Ρ. Χαραλαμπίδης, Τ. Κωστής, Κ. Κάππας στη διασκευή της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, συνοδεία ζωντανής μουσικής (Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος)

#9 «Η επιστροφή των παραμυθιών»

Η πρωτοτυπία συναντά το κλασικό σε 8 + 1 παιδικές παραστάσεις - εικόνα 8

Διάσημοι ήρωες αγαπημένων παραμυθιών -η Ωραία Κοιμωμένη, η Ντάμα Κούπα, ο Κακός Λύκος, ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ- ζωντανεύουν μέσα από την εμπνευσμένη ιστορία της Γεωργίας Παρασκευά «Η επιστροφή των παραμυθιών». Μετά το «Θα φάμε τα μουστάκια μας» και τις «Ιστορίες για φίλους», η θεατρική εταιρεία Μποέμ, με την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, φέρνει στο προσκήνιο την εξέλιξη της ζωής των χαρακτήρων μετά το τέλος της εκάστοτε ιστορίας όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (Θέατρο Σταθμός).

Περισσότερες πληροφορίες

Όλιβερ Τουίστ

 • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
 • Διάρκεια: 100 '

Ένας ήρωας-σύμβολο, που καταφέρνει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ακεραιότητά του μέσα σε έναν άδικο κόσμο, κι ένα έργο επίκαιρο, καθώς παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ως την άκρη του ονείρου

 • Μουσικοθεατρική
 • Διάρκεια: 90 '

Η μικρή Πετρίνα ξεκινάει ένα ταξίδι ενηλικίωσης, με αποσκευές την αθωότητα και τα όνειρά της, μέσα από το οποίο μαθαίνει τι σημαίνουν αισιοδοξία, πίστη, διαφορετικότητα.

Η μωβ ομπρέλα

 • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
 • Διάρκεια: 100 '

Το έργο της Άλκης Ζέη, η υπόθεση του οποίου τοποθετείται ανάμεσα στο «Καπλάνι της βιτρίνας» και στον «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου», αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας λίγο πριν από τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.

Η παπλωματού

 • Μιούζικαλ
 • Διάρκεια: 100 '

Αναβίωση της παράστασης «Η παπλωματού», βασισμένη στη διασκευή του ομώνυμου βραβευμένου παραμυθιού από τη Μαριάννα Τόλη, όπου μια ομάδα ηθοποιών παίζει, χορεύει και τραγουδά για τις αξίες της καλοσύνης, της ανιδιοτέλειας και της γενναιοδωρίας.

Ο Ουρανένιος

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 75 '

Μια παράσταση για το πόσο σημαντικό είναι να κυνηγάμε τα όνειρά μας.

Ερωτόκριτος

 • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
 • Διάρκεια: 75 '

Το αριστούργημα της Κρητικής Αναγέννησης ανεβαίνει σε μια διασκευή για παιδιά που ζωντανεύει έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι μεγάλες αρετές.

Το σκλαβί

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 105 '

Το έργο, το οποίο βασίζεται σε λαϊκό παραμύθι από τη Σύμη, μιλάει για δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί αν και τα χωρίζει έντονη κοινωνική διαφορά. Κάποια στιγμή όμως αγαπούν την ίδια γυναίκα και γίνονται αντίζηλοι.

Το αηδόνι του αυτοκράτορα

 • Όπερα
 • Διάρκεια: 60 '

Ένα μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας και animation, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που αποτελεί μια επίκαιρη παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας.

Η επιστροφή των παραμυθιών

 • Παραμύθι
 • Διάρκεια: 60 '

Αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων, σε μια παράσταση που προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του παιδιού με το διάβασμα.

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Λεωφ. Συγγρού 143

Ζίνα

Λεωφ. Αλεξάνδρας 74

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Εθνική Λυρική Σκηνή - αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
 • Βινιέτες Μουσικής

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αποκριάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι μεγάλοι επιστήμονες 8-12 ετών θα ανακαλύψουν το πρώτο Science Escape Room ενώ οι πιο μικροί θα λάβουν μέρος στο αποκριάτικο εργαστήριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2023

Το παιδικό βιβλίο "Η βασίλισσα των πάντων" που έγινε παράσταση στο Μέγαρο

Η βρεφική παράσταση του Λάμρπου Φισφή που βασίστηκε στο βιβλίο της Σάρα Τοσκάνο συνεχίζεται στο Μέγαρο Μουσικής με την ίδια και τον μουσικό Σόλη Μπαρκί.

Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

Μαθαίνουμε πώς η ελιά έγινε πηγή έμπνευσης των Ελλήνων Χαρακτών – Ζωγράφων του 20ου αιώνα

Μύθοι συμβολισμοί, χρώματα, υφές και τ’ αγαθά που προσφέρει αυτό το ιερό, αιωνόβιο δέντρο .

Γνωρίστε τον Μικρασιατικό πολιτισμό μέσα από το εφηβικό εργαστήρι του Μουσείου Μπενάκη

Τα παιδιά θα διαχειριστούν με δημιουργικό τρόπο έννοιες και σύμβολα και θα μεταμορφώσουν τα δεδομένα που λαμβάνουν εκφράζοντας την άποψή τους στα μέσα επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Απόκριες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ου αιώνα.

Η "Πουπουλένια Πολιτεία" ξανά στη σκηνή του θεάτρου 104

Μια διαδραστική παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.