Οι πρώτες παιδικές παραστάσεις της σεζόν ξεκινούν

Νέες αλλά και εμβληματικές ιστορίες για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι ανεβαίνουν αυτή την εβδομάδα στις παιδικές σκηνές της πόλης.

Οι πρώτες παιδικές παραστάσεις της σεζόν ξεκινούν

«Ελένη»

Η γνωστή θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη εμπνέεται από την ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και την καινοτομία του να φτιάξει ένα υβρίδιο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, υποθέτοντας ότι η Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία. Η παράσταση για εφήβους ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Νέου Κόσμου (6/10).

«Μορμόλης»

Οι πρώτες παιδικές παραστάσεις της σεζόν ξεκινούν - εικόνα 1

Το μυστηριώδες ξύλινο κουτί που αντιπαθούν οι μεγάλοι, διότι τους... λέει όλα αυτά που δεν μπορούν τα παιδιά, ανεβάζει για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο η Συντεχνία του Γέλιου. Το έργο του Ράινερ Χάχφελντ σκηνοθετούν ο Βασίλης Κουκαλάνι και ο Γιώργος Παλούμπης (6/10).

«Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν»

Οι πρώτες παιδικές παραστάσεις της σεζόν ξεκινούν - εικόνα 2

Το έργο που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και ο Αντώνης Ρέλλας διασκευάζουν το έργο-τομή των ’80s-’90 του Ρόι Κιφτ σε μια καθολικά προσβάσιμη παράσταση. Τα τραγούδια είναι του Φοίβου Δεληβοριά (6/10).

«Ο ραφτάκος των λέξεων»

Οι πρώτες παιδικές παραστάσεις της σεζόν ξεκινούν - εικόνα 3

Ο Μικρός Νότος επιστρέφει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» με μια νέα παράσταση με ζωντανή μουσική, διάδραση και παντομίμα. ­Αφετηρία της είναι το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το οποίο μιλάει για τη δύναμη των λέξεων και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία (6/10).

Περισσότερες πληροφορίες

Πιο δυνατός κι απ’ τον Σούπερμαν

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Έργο-τομή των ’80s-’90s, το οποίο παρακολουθεί τον Άρη, έναν προ-έφηβο με αναπηρία.

Ελένη

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Παράσταση για το εφηβικό κοινό, η οποία εμπνέεται από την ομώνυμη τραγωδία και την καινοτομία του Ευριπίδη να φτιάξει ένα υβρίδιο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, με βάση την υπόθεση ότι η Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία.

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως, με τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

O ραφτάκος των λέξεων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 65 '

Ένα πρωτότυπο παραμύθι για τη δύναμη των λέξεων, την παρηγοριά που μπορούμε να προσφέρουμε με τα λόγια και την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. Τα βασικά υλικά της παράστασης είναι η ζωντανή μουσική, η διάδραση, η κίνηση, η παντομίμα, η ευθύνη και ο σεβασμός με τα οποία η ομάδα Μικρός Νότος σχεδιάζει τις παραστάσεις της, καθώς και η εμπεριστατωμένη γνώση πάνω στο εκπαιδευτικό δράμα. Κεντρικός ήρωας του παραμυθιού είναι ένας ράφτης με μια ξεχωριστή ικανότητα. Έραβε τα ρούχα με λέξεις και τις διάλεγε προσεκτικά για να ταιριάζουν σε κάθε κάτοικο της πόλης. Έτσι, περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Όσο, όμως, η πόλη μεγάλωνε οι κάτοικοι ξέχασαν τον ραφτάκο. Όταν ήρθε ένας βαρύς χειμώνας και τα καινούργια ρούχα τους δεν μπορούσαν να τους ζεστάνουν, θυμήθηκαν τον ραφτάκο που έπλεκε τα ρούχα με πολύ αγάπη.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αντισθένους 7 & Θαρύπου

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.