Μάθαμε τους «Γύρω γύρω μήνες» από την ομάδα Μικρός Νότος

Η γνωστή ομάδα παιδικού θεάτρου ξεχωρίζει με μία συναρπαστική διαδραστική εμπειρία που συμμετέχουν από κοινού παιδιά και γονείς.

Μάθαμε τους «Γύρω γύρω μήνες» από την ομάδα Μικρός Νότος

Οι Δάφνη Καμμένου και Ναυσικά Πύρρου πρωταγωνιστούν στους «Γύρω γύρω μήνες» της δημοφιλούς ομάδας παιδικού θεάτρου Μικρός Νότος. Μια παράσταση που φτιάχνουμε θεατές και ηθοποιοί από κοινού, η οποία ομολογουμένως χωράει σε μια βαλίτσα, γεμάτη μουσικά όργανα, ένα σκηνικό με τις τέσσερις εποχές του χρόνου κι ένα αυτοσχέδιο κουκλοθέατρο με 12 στατικές κούκλες. Η αφήγηση του παραμυθιού «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες» δίνει την αφορμή να μάθουμε τα «τερτίπια» του κάθε μήνα, εμβαθύνοντας κάθε φορά στον μήνα που διανύουμε. Η διάδραση με το κοινό και το θεατρικό παιχνίδι έχουν τον πρώτο λόγο και μας φέρνουν όλους πιο κοντά, καθώς τραγουδάμε όλοι μαζί, παίζουμε το παιχνίδι της καλοτυχίας με τα χρυσά φλουριά, ενώ στο τέλος της παράστασης οι μικροί της παρέας συμμετέχουν σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι επί σκηνής. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι καλλιτέχνες της ομάδας Μικρός Νότος εκπαιδεύονται στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδαγωγούς πάνω στο διαδραστικό μέρος των παραστάσεων, γεγονός που είναι ευδιάκριτο στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών από τους ηθοποιούς. Ποιό είναι το πιο ενδιαφέρον; Τα πρωτότυπα μουσικά όργανα από την προσωπική συλλογή του μουσικού της ομάδας Πέτρου Δαμουλή -μεταξύ άλλων η καλίμπα, το μπεντίρ, το καζού, ο τζουράς- που δίνουν ξεχωριστές πινελιές στην αφήγηση της ιστορίας. Γιατί δεν χρειάζονται πολλά μέσα για να ενεργοποιήσεις τη φαντασία κάθε μικρού (αλλά και μεγάλου) παιδιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Γύρω γύρω μήνες

  • Διασκευή μύθου
  • Διάρκεια: 60 '

Παίζοντας με το παραμύθι «Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες», τα παιδιά γνωρίζουν τα έθιμα, τις μουσικές και τις παραδόσεις που αντιστοιχούν στους μήνες και στις εποχές του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.