Αγαπημένα αναγνώσματα στα σκηνή

Τις διαβάσατε, τις ξεχωρίσατε και τώρα ήρθε η στιγμή να δείτε τις αγαπημένες λογοτεχνικές ιστορίες στο θέατρο.

Αγαπημένα αναγνώσματα στα σκηνή

Τις διαβάσατε, τις ξεχωρίσατε και τώρα ήρθε η στιγμή να δείτε τις αγαπημένες λογοτεχνικές ιστορίες στο θέατρο.

Αγαπημένα αναγνώσματα στα σκηνή - εικόνα 1

Αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες που επέλεξαν να δώσουν θεατρική μορφή σε κλασικά αναγνώσματα αυτόν το χειμώνα. Τι κι αν «Τα ψηλά βουνά» πρωτοκυκλοφόρησαν το 1918; Η ζωντανή γλώσσα και οι δροσερές εικόνες που δημιουργεί το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου ενέπνευσαν τον Βασίλη Μαυρογεωργίου να στήσει μια θαυμάσια παράσταση στο Ακροπόλ.

Μια τρυφερή προσέγγιση στο ιστορικό «Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη, που έχει συμπληρώσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, μας χάρισε η Ανδρομάχη Χρυσομάλη σε μια μεγάλη παραγωγή με προβολές 3D και βίντεο αρτ στη σκηνή του Βρετάνια.

Ο «Σιμιγδαλένιος», το τρυφερό λαϊκό παραμύθι που διασκεύασε ο Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, επανακυκλοφόρησε το 2012 όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αυστραλία και την Τουρκία και παίζεται για μια ακόμη χρονιά στο Εθνικό σε σκηνοθεσία της Λυδίας Κονιόρδου.

Αγαπημένα αναγνώσματα στα σκηνή - εικόνα 2

Η ομάδα The 3RD Person Theatre Group για τη δραματοποίηση του κλασικού διηγήματος «Πόση γη χρειάζεται ένας άνθρωπος» του Λέοντος Τολστόι μεταμορφώνει τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα τεράστιο χωράφι και η Τατιάνα Λύγαρη στον «Γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες» του Ιουλίου Βερν μεταμορφώνει διαρκώς τον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής με σκηνικά αντικείμενα, ανάλογα με το πού σταθμεύει ο Φιλέας Φογκ.

Έχετε ονειρευτεί τη Σμαραγδένια Πολιτεία του «Μάγου του Οζ»; Η Νανά Νικολάου δίνει θεατρική υπόσταση στο περίφημο μυθιστόρημα του Φρανκ Μπάου στον Ελληνικό Κόσμο. «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ, που γράφτηκε το 1888, παρουσιάζεται σε μία ολοκαίνουργια διασκευή της Τζόυς Ευείδη στο Ζίνα όπως και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Περισσότερες πληροφορίες

Το παραμύθι χωρίς όνομα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Η διαχρονική ιστορία που διαδραματίζεται στη Χώρα των Μοιρολατρών μιλά με τον πιο εύληπτο τρόπο για τις σχέσεις κοινωνίας κι εξουσίας.

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Η ιστορία του πρίγκιπα που αναζητά το μυστικό της ευτυχίας παρουσιάζεται σε μια ολοκαίνουργια διασκευή.

Ο Σιμιγδαλένιος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση εμπνέεται από τους πίνακες του Θεόφιλου, χρησιμοποιεί παραδοσιακά κοστούμια και μάσκες και θυμίζει στα παιδιά παιχνίδια ξεχασμένα, ενώ αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης

Τα ψηλά βουνά

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Μια πρωτότυπη εκδρομή στην ελληνική ύπαιθρο σε μια μεγάλη παραγωγή με μουσικές των Mode Plagal και 3d animation

Το καπλάνι της βιτρίνας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Σύγχρονη δραματοποιημένη προσέγγιση του έργου, το οποίο καταγράφει την καθημερινότητα δύο κοριτσιών το καλοκαίρι που ξεκινά η δικτατορία του Μεταξά.

Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 70 '

Μια υπέροχα δομημένη ιστορία με θέμα την απληστία, που θα απολαύσουν εξίσου παιδιά και έφηβοι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.