Ψάριστον

Μεζέδες για "περπατημένους" στο κύμα

Ψάριστον © Λεωνίδας Τούμπανος

Στα 22 χρόνια λειτουργίας του, το sui generis θαλασσοφαγικό στέκι καθιερώθηκε ως μια "προχωρημένη" ψαροταβέρνα με έντονη προσωπικότητα. Ο Βασίλης Ακρίβος, σαν άλλος Indiana Jones της θάλασσας, εξερευνά τα όρια της γεύσης των φρέσκων θαλασσινών θησαυρών, με πυξίδα την άριστη ποιότητα και τη μαγειρική του τρέλα. Ξεχωρίζει επειδή "παίζει" σε ψαροφαγικό γήπεδο αλλά "προπονείται" με σύστημα διαφορετικής κατεύθυνσης και στόχο την ανάδειξη του umami της θάλασσας σε πιάτα επιπέδου. Οι αντζούγιες με λευκά σπαράγγια, μαύρη σοκολάτα και καφέ εσπρέσο, τα τηγανητά χταπόδια με μαγιονέζα σκόρδου και flakes χταποδιού εν είδει katsuobushi, οι καραβίδες με καμένη κρέμα και το βουτυρόψαρο με φύλλο sisho είναι ενδεικτικά παραδείγματα. Νουντλς με χέλι, ζυμαρικά, μαλάκια, όστρακα μαζί με διαλεχτές ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων κινούν τα ψαροφαγικά τους γρανάζια. Διότι το "να φας είναι μια ανάγκη... να γεύεσαι είναι ένα προνόμιο", όπως λέει και ο Βασίλης.

Tip: Σύντομα το συνταγολόγιό τους θα εμπλουτιστεί με πιάτα vegetarian, vegan και pescatarian προσανατολισμού.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Anerada Inn Suites

Συνάντηση με την νεράιδα των βουνών

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Ammothines

Μοντέρνα ελληνική γαστρονομία με φόντο τη βιωσιμότητα

Argentina

Ψαροφαγία α λα κρητικά

Enea Apartments

Προσωποποιημένη φιλοξενία με τηνιακό αέρα

Kalami Suites

Στην αιχμή της εκλεκτικής ιδιωτικότητας

Kallichoron

Πάσχα στην "πεταλούδα" του Αιγαίου

Νοόσφαιρα wellness & retreat center

Ευεξία στο πρώτο πλάνο