"Gilberto Gil & Family": Tropicália από τον μετρ του είδους

Ο Gilberto Gil επιστρέφει στο Ηρώδειο για μια αποχαιρετιστήρια συναυλία, στις 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023, με αφορμή τη διεθνή περιοδεία "Aquele Abraço Tour", για τα 60 χρόνια της πλούσιας καριέρας του.

Gilberto Gil © Pedro Apolinário

Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας συγκαταλέγεται στους μουσικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα του, αφού η φωνή του έχει ταυτιστεί με τη βραζιλιάνικη ψυχή. Μέσα από τον ήχο του, ένα κράμα bossa nova, baiao, samba, reggae και rock, ο Gilberto Gil κατάφερε να φέρει ξανά τη βραζιλιάνικη μουσική σε επαφή με τις αφρικανικές ρίζες της. Παράλληλα με τη μουσική του πορεία, ως περιβαλλοντικός και πολιτικός ακτιβιστής και μετέπειτα υπουργός Πολιτισμού (2003-2008), υπήρξε άοκνος υπερασπιστής της δημοκρατίας και υπέρμαχος της πολιτιστικής ποικιλομορφίας. Αυτό το καλοκαίρι επιστρέφει στο Ηρώδειο για μια αποχαιρετιστήρια συναυλία, στις 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023, με αφορμή τη διεθνή περιοδεία "Aquele Abraço Tour", για τα 60 χρόνια της πλούσιας καριέρας του.

Gilberto Gil
© Pedro Apolinário

Στη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου θα τον πλαισιώσει μια πλειάδα καλλιτεχνών από την ευρύτερη μουσική του οικογένεια. Σε αυτήν τη συναυλία-επίλογο για τις ζωντανές εμφανίσεις του Gil στην Ελλάδα, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ένα χορταστικό πρόγραμμα που ανθολογεί μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ακούραστου Βραζιλιάνου, με τα πολυάριθμα Grammys και τις περισσότερες από 50 δισκογραφικές κυκλοφορίες.

Gilberto Gil
© Pedro Apolinário

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα