"Παραμύθι χωρίς όνομα": H Κάρμεν Ρουγγέρη σε περιοδεία

Το διαχρονικό μυθιστόρημα, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές, μεταφέρει το πολύτιμο μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ εξηγεί στα παιδιά ότι "δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να μαθαίνεις".

Παραμύθι χωρίς όνομα

Το "Παραμύθι χωρίς όνομα", η παράσταση της χρόνιας με απόλυτο sold out που παρουσίασαν τη φετινή σεζόν η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή, μεταφέροντας στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της ανανεωμένη, σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Το διαχρονικό μυθιστόρημα, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές, μεταφέρει το πολύτιμο μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ εξηγεί στα παιδιά ότι "δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να μαθαίνεις".

Παραμύθι χωρίς όνομα
Πέτρος Γάλλιας©

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη φανταστική και πλούσια χώρα των Μοιρολατρών, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός. Τα πράγματα αλλάζουν όταν παραδίδει τα ηνία στο γιο του Αστόχαστο και την Παλάβω, μια επιπόλαιη βασιλοπούλα από το γειτονικό βασίλειο. Το ζευγάρι θα αποκτήσει τρεις κόρες, τη Ζήλιω, την Πικρόχολη και τη Ρηνούλα, κι ένα γιο, τον Συνετό τον Β’. Όπως μαρτυρούν και τα ονόματά τους, τα οποία αποκαλύπτουν με πολύ έξυπνο και παιχνιδιάρικο τρόπο την ποιότητα κάθε χαρακτήρα, οι δυο τους είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν τη χώρα και ξοδεύοντας αλόγιστα καταφέρνουν να την οδηγήσουν στη χρεοκοπία. Ακολουθώντας τις συμβουλές της κυρα-Φρόνησης και της Γνώσης, ο Συνετός και η Ρηνούλα αποφασίζουν να σώσουν τη χώρα τους με συλλογικό πνεύμα. Μέσα από αυτή την ευφάνταστη ιστορία, τα παιδιά μαθαίνουν πώς αναπτύσσονται οι σχέσεις ανάμεσα στην κοινωνία και την εξουσία αλλά και ποιες είναι οι μεγαλύτερες αξίες στη ζωή, ειδικά σε δύσκολες στιγμές.

Παραμύθι χωρίς όνομα

Η Κάρμεν Ρουγγέρη υπογράφει το κείμενο, η Χριστίνα Κουλουμπή σχεδιάζει τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, ενώ σκηνοθετούν την παράσταση από κοινού. Πρωταγωνιστούν οι: Κατερίνα Γεωργάκη, Ελένη Ζιώγα, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Ξένια Παυλοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης. (9/7 Θέατρο Δεξαμενής, 14/7 Γλυφάδα, 23/7 Κηποθέατρο Παπάγου, 10/8 Σινέ Άλεξ Πόρτο Ράφτη, 13/8 Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 2/9 Αιγάλεω, 3/9 Διόνυσος, 4/9 Κηποθέατρο Νίκαιας, 6/9 Δημοτικό Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη" Βριλήσσια, 7/9 Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, 8/9 Δημοτικό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Αχαρνές, 9/9 Άλσος Νέας Σμύρνης)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα