Λυκόφως: Συνάντηση κορυφής στη σκιά της Ακρόπολης

O Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής θα είναι και "Πάλι μαζί", 35 χρόνια μετά την πρώτη καλλιτεχνική σύμπραξή τους, ενώ η διεθνής οπερατική παραγωγή "Νόρμα" εκκινεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της.

Λυκοφως

Ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως παρουσιάζει τον Αύγουστο δύο σημαντικές παραγωγές στο Ηρώδειο. O Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής θα είναι και "Πάλι μαζί", 35 χρόνια μετά την πρώτη καλλιτεχνική σύμπραξή τους. Οι δύο σπουδαίοι συνθέτες συναντιούνται ξανά και υπόσχονται ένα βράδυ γεμάτο συγκινήσεις, με δύο πιάνα, μια μικρή συμφωνική ορχήστρα και μια παρέα εκλεκτών ερμηνευτών της νέας γενιάς.

Την Τρίτη 29/8, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, στη σκιά της Ακρόπολης, αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις του Χατζηνάσιου και του Κορκολή, με τη συμμετοχή της Φιλαρμόνια Ορχήστρας Αθηνών, της Σοφίας Μανουσάκη, του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Άντας Αθανασοπούλου.

Λυκοφως

Στις 28 και 30/8, η διεθνής οπερατική παραγωγή "Νόρμα" εκκινεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η ιστορική όπερα του αγαπημένου συνθέτη της κορυφαίας σοπράνο, Βιντσέντζο Μπελίνι, θα παρουσιαστεί διά χειρός του καταξιωμένου σκηνοθέτη και ειδικού στο έργο της Κάλλας, Τομ Βολφ. Ο μαέστρος Eugene Kohn, που το 1971 είχε συνοδέψει την υψίφωνο σε μια σειρά από masterclasses στη Νέα Υόρκη, θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, αλλά και ένα λαμπερό καστ λυρικών τραγουδιστών. 

Λυκοφως

Τον επώνυμο ρόλο, αγαπημένο της Κάλλας (τον είχε ενσαρκώσει 92 φορές!), "κρατάει" η διάσημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury, ενώ το ρόλο του Pollione έχει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Η Αμερικανίδα σοπράνο Theresa Carlomagno θα υποδυθεί την Adalgisa, ενώ τον Oroveso, πατέρα της Νόρμα, ερμηνεύει ο νέος μπάσος Sava Vemic΄. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Fons Musicalis, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Τις χορογραφίες υπογράφει η Έρση Πήττα και τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα