afieroma

Γεύση open air

Γευστική εξωστρέφεια

Ζύθος

Ζύθος

Η μπίρα δίνει πάσα στο ούζο

H φημισμένη μπιραρία στο Χαλάνδρι έκανε άνοιγμα εδώ κι έξι μήνες με το μεζεδοπωλείο, που λειτουργεί ανεξάρτητα στο ίδιο κτίριο κι έχει δικό του κατάλογο.

Ο «Ζύθος» στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο αρχοντόσπιτο του 1950 και μοιράζει τα τραπεζάκια του στους δύο όμορφους μικρούς κήπους, προσφέροντας στον έναν το μενού της μπιραρίας –με εθιστικά πιάτα όπως το «ρωμαϊκό όργιο», ένα ξύλινο πλατό του ενός μέτρου, με κότσι, λουκάνικα, τυριά, αλλαντικά και σαλάτες, η ποικιλία κρεάτων και η κορτεζίνα– και στον άλλον το μενού του μεζεδοπωλείου συνοδεία ούζου, τσίπουρου, κρητικής ρακής και, φυσικά, ελληνικής μπίρας από μικροζυθοποιίες. Όσο για τη δια­κόσμηση, τα αντικείμενα-αντίκες που έχει συλλέξει ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Κογκάκης θα σας κλέψουν την καρδιά. Και μπορεί στον «Ζύθο» οι γεύσεις να είναι εξαιρετικές και οι μερίδες τεράστιες, αλλά αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι η ποιότητα των υλικών του: τα λουκάνικα είναι γερμανικά εισαγωγής, τα κρεατικά έρχονται απευθείας από το σφαγείο, τα κεμπάπ φτιάχνονται­ με μυστική μικρασιάτικη συνταγή­, τα κρέατα καπνίζονται από τους ­ίδιους, ενώ η μυζήθρα, η γραβιέρα, οι κριθαροκουλούρες και η ρακή καταφθάνουν από την Κρήτη.

TIP: Γευστικός βασιλιάς της μπιραρίας είναι το κότσι, το οποίο σιγοψήνεται γύρω στις έξι ώρες, ενώ του μεζεδοπωλείου η μακαρονάδα με «μπασταρδάκια» Ευβοuκού.

Ζύθος Κολοκοτρώνη 8, Χαλάνδρι , τηλ. 2106896700

Αφετηρία:
Προορισμός: