afieroma

Γεύση open air

Γευστική εξωστρέφεια

Fοοd Mafia

Fοοd Mafia

Καλοκαιρινό... χτύπημα

Αυτή η (όχι και τόσο) μυστική οργάνωση έχει ύπουλα γευστικά σχέδια: να σας ξελογιάσει με μια απίθανη picanha σε έναν καλοκαιρινό χώρο στη Γλυφάδα.

Καλόβουλη περίπτωση μαφιό­ζων αυτή. Χαλαρώνουν σε ένα σημείο της Γλυφάδας με αύρα γειτονιάς, δίπλα σε μυρωδάτες γλάστρες με λεβάντες, βιολέτες και δεντρολίβανα. Στο «Food Mafia» η soul φλερτάρει με το swing, η funk με τα blues και η μπάρα με την κουζίνα: όταν η πρώτη φτιάχνει ένα Negroni αφιερωμένο στην ανακάλυψη της Αμερικής, η άλλη απαντά με μια Cardini’s salad αφιερωμένη στην «εφεύρεση» της σαλάτας του Καίσαρα από τον ονομαστό Cesare Cardini. Όχι ότι ο… πολιτογραφημένος σεφ του κόσμου Ηλίας Σκουλάς δεν κάνει και τα δικά του στο γνώριμο, με πολυπολιτισμικές αναφορές, πληθωρικό του στιλ. Αυτό το καλοκαίρι στο μενού του θα συναντήσετε την περίφημη αντικριστή picanha της φωτογραφίας από μοσχάρι Black Angus, ακριβώς όπως ψήνεται και σερβίρεται με τη σούβλα στις parillas του Μπουένος Άιρες, με τριπλοτηγανισμένες πατάτες, αλάτι Maldon και ηφαιστειακό αλάτι Χαβάης και μια φραντζόλα ψωμί ψημένο στα ξύλα, με σάλτσα chimichurri και αβγά αχινού steaks από τη Valencia ψημένα σε ισπανικό ξυλόφουρνο ή μια λεμονόπιτα που μοιάζει σαν παγόβουνο – δροσιά και συχώριο.

TIP: Το burger απλώς δεν παίζεται, αλλά έχετε υπόψη σας ότι πλέον υπάρχει και σουβλάκι, είτε με ιβηρικό χοιρινό είτε με άγριο σολομό.

Fοοd Mafia Φιλικής Εταιρείας 10, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα , τηλ. 2108942177

Αφετηρία:
Προορισμός: