afieroma

Γεύση open air

Γευστική εξωστρέφεια

Balena

Balena

Θαλασσινή άφιξη στα βόρεια

Αν και το όνομά του σημαίνει φάλαινα, η κομψότατη διακόσμηση, η δροσερή αυλή και η ραφινάτη κουζίνα σε προσ­θαλασσώνουν σε μια γευστική έξοδο με πολλή φινέτσα.

Μετά τα διάσημα πειραιώτικα «Jimmy & The Fish» και «Cafe Waichhart», όπου εργαζόταν­ ως μετρ, ο Τάσος Χατζηαθανασίου έφτια­ξε το δικό του εστιατόριο στο άλλο άκρο της Αττικής. Η όμορφη, δροσερή αυλή στρώνεται με μάρμαρο Τεργέστης και υποδέχεται τα φερφορζέ έπιπλα με τους vintage υπαινιγμούς, τριγυρισμένη από δροσερές πρασιές. Το στίγμα της κλασικής ελληνικής ψαροφαγίας δίνουν τα ολόφρεσκα ψητά ψάρια και θαλασσινά­, όμως ο σεφ Στέφανος Τάτας δείχνει την προτίμησή του στις ιταλικές, γαλλικές και διεθνείς γεύσεις: γλώσσα meuniere, φρέσκες ταλιατέλες με ψίχα καραβίδας και τρούφα, pasta calamarata με θαλασσινά, τραγανά soft shell crabs, πολλές επιλογές σε μύδια αλλά και σεβίτσε τσιπούρας με ελαιόλαδο, μοσχολέμονο και κρίταμο. Wine list με πάνω από 50 ετικέτες από παραγωγούς του ελληνικού και του ξένου αμπελώνα και φιάλες μάγκ­νουμ και στο ποτήρι τουλάχιστον ένα κρασί από κάθε ποικιλία.

TIP: Παιχνιδιάρικος και καλοδεχούμενος ο «δειγματισμός» των πιάτων ημέρας, που έρχονται εκτός παραγγελίας για να δοκιμάσετε όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις από το μενού.

Balena Χαριλάου Τρικούπη 101, Κηφισιά , τηλ. 2108018478

Αφετηρία:
Προορισμός: