Μουρούζης

100 χρόνια καλό φαγητό


Kοντεύει να κλείσει έναν αιώνα ζωής η ταβέρνα «Μουρούζης», αφού η ιστορία της ξεκινάει γύρω στο 1920, όταν ο ­Δημήτριος Γκίκας άνοιξε το πρώτο μαγαζί στα Καλύβια.

Ο γιος­ του Βασίλης συνέχισε την παράδοση μεταφέροντας το μαγαζί το 1950 στο σημερινό του χώρο, ο οποίος μεγάλωσε και ομόρφυνε­ στα χέρια του Γιώργου Γκίκα και σήμερα ο Βασίλης Γκίκας, τέταρτη γενιά πια, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι να διατηρεί τη φήμη­ του «Μουρούζη» ως σημείου αναφοράς για αυθεντική κρεατο­φαγία. Από τις πιο διάσημες νοστιμιές οι σούβλες του –αρνί, γουρουνόπουλο, προβατίνα, πανσέτα αλλά και κοκορέτσι και κεφαλάκι– και, βεβαίως, οι σχάρες –από τέλεια παϊδάκια μέχρι μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες και από μπιφτέκια και κοτόπουλο μέχρι rib eye, καλαμάκια, λουκάνικα–, όπως και η γάστρα. Μια πολύ μεγάλη σειρά από ορεκτικά και σαλάτες συμπληρώνει το «πακέτο», που ονειρεύεται κάθε μερακλής κρεατοφάγος.

Β. Γεωργάκη 2, Καλύβια, 2299048371

Ο χάρτης

Β΄ Γεωργάκη 2, Καλύβια

Τηλ. 2299048371

Site: http://www.mourouzis.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/Ταβέρνα-μουρουζης-280845701971749/


Τα εστιατόρια / bars