Κόλλιας

Μια ιστορική κρεατοταβέρνα στα Καλύβια


Eίναι η πρώτη επιχείρηση που έβαλε τα Καλύβια στο χάρτη σαν κρεατοφαγικό προορισμό ήδη από τη μακρινή δεκαετία του 1930, όταν ο Αναστάσιος Κόλλιας έφτιαξε με ελάχιστα χρήματα και πρόχειρα μέσα το μαγαζί του. Σήμερα η διάσημη κρεατοταβέρνα δικαιώνει τη φήμη και τη μακρά ιστορία της, αφού τίποτα εδώ δεν είναι βιομηχανοποιημένο και αδιάφορο.

Απόλυτη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού το φημισμένο μπιφτέκι –τεράστιο, με κιμά που κόβεται τη στιγμή της παραγγελίας, σερβίρεται λεπτοκομμένο, με κυβάκια ντομάτας ή με φέτα και ντομάτα– αλλά και οι ζουμερές σταβλίσιες μπριζόλες. Στο δικό τους κρεοπωλείο με τα ελληνικά κρεατικά διαλέγεις επιτόπου ό,τι θέλεις για ψήσιμο, το κοκορέτσι με το τραγανό αντεράκι και το κοντοσούβλι φτιάχνονται την ίδια ημέρα. Μέγα δέλεαρ οι πατάτες, που καθαρίζονται στο χέρι και τηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας, και τα άψογα βρασμένα­ χόρτα. Με δυο λόγια, κρεατοφαγία για ψαγμένους και μερακλήδες με απαιτήσεις...

Πλ. Ευαγγελίστριας, Καλύβια, 2299048242

Ο χάρτης

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια

Τηλ. 2299048242

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια / bars